Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Weisse, Thisted Bryghus

Et værdigt ‘på gensyn’


Jeg indrømmer, at jeg er en smule træt af Thisted Bryghus. Det er faktisk det bryggeri, jeg har anmeldt øl fra næstflest gange (kun overgået af Carlsberg), og på det sidste synes jeg, det er blevet mere og mere trivielt. Der bliver ved med at dukke nye øl op, som jeg liiiiige må anmelde, de hober sig op i mit køleskab, og når det kommer til stykket gider jeg dem ikke rigtigt længere. Så nu har jeg besluttet mig for at skære igennem og skylle den sidste ned for at markere – ikke et farvel, men et på gensyn til Thisted Bryghus’ øl indtil den nye brygmester er på plads. Denne hvedeøl – Weisse –  er, som alt for mange andre af Thisted Bryghus’ øl fra fungerende brygmester Henrik Sørensens hånd, tilsat sulfit. Og nu, hvor der er et vagtskifte på vej på brygmesterkontoret, vil jeg hellere vente lidt, og se om det bliver bedre, frem for at skulle brokke mig yderligere over, hvad Thisted Bryghus putter i nogle øl, som jeg endnu ikke har nået at prøve.

Som altid har jeg hurtigt gransket øllets etiketter, og fundet følgende ‘perle’ på bagsiden: >>Den lette syrlighed og lave bitterhed gør denne øl forfriskende og til et godt alternativ til de “kraftigere øltyper”<< – Det er den slags tekster, der for en ølblogger virker på samme måde, som den bedste Stephen King-gyser for en horror-fan. Jeg ryster nærmest af skræk allerede.

Men rædslen bliver da gjort nogenlunde til skamme, da det slet ikke er så tyndbenet en øl, som man kunne have frygtet. Farven lover allerede godt. Den er lidt mørkere end egentligt weissbier normalt er – mere ovre i det orange, med en flot, omend hurtigt kollapsende skumkrone. Så kan man til gengæld nyde skummet på glasset sider, hvor det næsten sidder som limet fast. Duften er frisk, lethumlet med søde hyldeblomsttoner.

Brygget er letdrikkeligt med klare hyldeblomstnoter og godkendt fylde. I ganen mærker man andre frugtagtige toner af søde citrusfrugter, mandariner og modne appelsiner, og en syrlig note i form af ananaskirsebær. Der er en ledsagende letbitter humlenote, der dog ikke rigtig matcher sødmen ordentligt. Der er til gengæld ingen syrlig gærsmag, som man kan opleve det i andre hvedeøl.

Efterhånden tager en tør syrlighed over, og gæren kan også mærkes mere. Men det vælter ikke den gode indledning, og det er ikke helt forkert, at brygget virker friskt til gengæld. Alt i alt fremstår brygget nogenlunde velkomponeret, omend lidt sammensat og ikke helt i balance.

Det er et værdigt på gensyn til Thisted Bryghus. Jeg ønsker Henrik Sørensen god vind i planlægningen hos Ørbæk og velkommen til Antoni Aagaard Madsen hos Thisted Bryghus.
3-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 10:53

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme