
Jeg har alle de gode intentioner til trods været skeptisk fra starten. Altså … wirklich? Vollmondbier? (skulle man ikke være lige så germanofil som jeg, kan jeg oplyse, at navnet betyder ‘fuldmåneøl’)
Emballagen er ledsaget af en bagetiket, hvorpå man kan læse en røverhistorie om, at dette øl brygges ved fuldmåne – og at det derfor indeholder fuldmånens kraft. Ved man bare en lille smule om øl og fuldmåner, ved man også, at selv det simpleste øl er længere tid om at gære, end selv den længstvarende fuldmåne. At forestille sig en øl, der kun er brygget ved fuldmåne er, for at sige det mildt, temmelig latterlig … og jeg er ikke engang nået til, hvad jeg mener om påstanden om ‘fuldmånens kraft’.

Smagen er som sagt ganske tynd, vandet, og indeholder kun ganske fjerne spor af korn og humle. Brygget smager ikke grimt, men det smager af så ufatteligt lidt, at det i aroma er at klassificere på linje med visse letøl. Hvis dette er det bedste, New Age-folk, og andre, der tror at måneskin og stjerneskær skulle have bare skyggen af indflydelse på jordens frugter, kan præstere, så foretrækker jeg til hver en tid ølproducenter, der går op i at finde en rigtige humle, eksperimentere med malten, og isolere de rigtige gærtyper, frem for at kaste om sig med udokumenterede postulater om fuldmånens og andre arbitrære himmellegmers tvivlsomme indflydelse.Og så iøvrigt: Glædeligt solhverv til alle læserne.

