Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Ussel Mammon!

Yes, I went there!

Ved ofringer til Mammons ære har guldets konger aldrig haft,
Et andet mål end det at tære på proletarens arbejdskraft … ♫

Sådan lyder de berømte strofer fra den danske oversættelse af Internationale. Jeg citerer fra den for at tage eventuel kritik i opløbet, idet jeg venligt men bestemt understreger, at det ikke er det, jeg er ude i.

Jeg ejer ikke produktionsmidler, eller mere mundret – kapital – ud over det, jeg kan frembringe med min egen krop. Når jeg skriver blog, så køber, drikker og afrapporterer jeg helt selv. Når jeg laver videoer, skriver jeg selv manuskriptet og river mig selv i håret over, hvor elendigt manuskriptet er. Jeg optager selv, jeg optager selv igen efter selv at have taget mig til hovedet i afmagt, når jeg laver fejl og jeg får helt selv raserianfald over, at jeg har glemt at teste lyden, før jeg optager – ikke mindst når jeg opdager, at det af en eller anden grund lyder rædderligt. Jeg redigerer selv, mister helt uden hjælp meget hurtigt lysten til at redigere, og det at finde hele redigeringsprocessen og anden efterbehandling uoverskuelig står jeg også hundrede procent for selv …

Intet af det har jeg folk til. I alle mine gøremål, der har noget med mine aktiviteter at gøre, er jeg ganske alene (hey, ikke engang ikke at spille golf eller ikke samle på frimærker, har jeg folk til). Dermed er der ingen andres end min helt egen arbejdskraft at tære på. Så når jeg nu har besluttet mig for at oprette en Patreon-konto, er det ikke et udslag af forøget griskhed. Det er ikke for at profitmaximere, eller presse endnu mere fortjeneste ud af et sjak nedslidte, gennemstressede lønslaver. Med andre ord: Jeg er ingenlunde en kapitalist, da jeg ikke ejer produktionsmidler af hvilke jeg scorer profit ved at lade andre arbejde for mig.

Ej heller er jeg en småborger, der faldbyder varer af egen produktion, omend uden brug af andres arbejdskraft i processen. For frugten af mit arbejde er frit tilgængeligt, og ganske gratis, og vil også være det i fremtiden.

Snarere er jeg en pjalteproletar. Frem for at skabe mig et levned ved lønarbejde, lader jeg som gøgleren, artisten og taskenspilleren hatten gå rundt efter underholdningen, til forsødelse af det hårde liv som ølentusiast og -formidler, samt sekulær aktivist og lejlighedsvis agitator.

Som bekendt havde jeg 10-års jubilæum som blogger tidligere på året, og jeg har længe gået og tænkt, at jeg måtte få blog- og videoprojektet til at kaste en lille smule af sig – når nu det tager så meget af min tid.

Så hvis man kan lide det, jeg laver, her på bloggen, eller på min YouTube-kanal, har man altså nu mulighed for at støtte mit arbejde økonomisk. Hvis antallet af sponsorer – Patrons, som det hedder – bliver betragteligt, vil det betyde, at jeg kan frigøre mere tid til at blogge og lave videoer, fremfor at lønslave den i kundeservice, fiskeindustri, eller hvor det nu lige måtte være, jeg arbejder.

Det behøver ikke være dyrt. Man kan støtte mig med sølle 1 (én) Euro om måneden. Så kommer ens navn til at stå i slutteksterne på alle mine videoer.

For 2 Euro får man desuden tilbud om deltagelse i mine livestreams.

For 10 Euro bliver der desuden linket til to sociale medier efter eget valg i hver videobeskrivelse

Og for 25 Euro vil man – ud over alle andre fordele – blive nævnt som patron ved navns nævnelse i slutningen af hver af mine videoer.

Jeg lover, at mange af pengene vil gå til druk. Altså finansiering af lidt flere øl til anmeldelse på bloggen og video. At kunne tage fri fra arbejde, fordi jeg ikke behøver så mange skejser derfra, og i stedet kunne arbejde på blog og videokanal, er en drøm, der ligger ude i horisonten et sted.

Kun I læsere kan bestemme, hvor hurtigt jeg når derhen.

På forhånd mange tak …

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 5. august 2020 — 17:29

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme