Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Tuborg Grøn Ultra, Carlsberg

Smager næsten af øl

Jeg måtte tage dagens billede hurtigt, for jeg ville have skummet med. Lige da øllet blev skænket kunne jeg se det bruse op og kollapse lige så hurtigt, så jeg hastigt måtte hive telefonen frem, før det var for sent. Det sodavandsagtige skum over det korn- til citrongule sprøjt fik sammen med netop farven det hele til at opleves lidt som en af de hedengangne citronvand fra dengang, man stadig brugte E102 fast. Citronvandsfornemmelsen bliver ikke mindre af, at brygget giver en stikkende, eller positivt – prikkende – fornemmelse i næsen, når det indsnuses. Den eneste lugt, der kan spores, er noget ganske surt. Men om det egentlig er ovre i citrusgenren, er jeg slet ikke sikker på, på grund af lugtens fjern- og svaghed.

Som jeg var blevet advaret om på min nystartede facebook-side, er det en meget sød sag. Brygget er både tilsat glucosesirup og sukker, og det kan smages. Især sukkeret brænder igennem, og det føles ikke ulig tyndt sukkervand at have i munden. Brygget indeholder så lidt kulsyre, at selv fornemmelsen af sodavand allerede er forduftet. Bagom sukkeret mærkes dog også den tilsatte blanding af humle og naturlig humle aroma (sic). Hidtil har det været øl fra Vestfyen og Cult forundt at der tilsattes aromaer, men det måtte selvfølgelig blot være et spørgsmål om tid, før Carlsberg begyndte på det samme.

Blandingen af det vagt og syntetisk bitre bag det sukkersøde er både uskøn og disharmonisk. De få og svage smagsindtryk, der er, skiftevis snubler og spænder ben for hinanden, som en aggressiv børneflok i ballondans. Det er sammensat, kunstigt og lidet øl-agtigt.

Og dermed er endnu et Carlsberg-kiks en realitet.

Ligesom de andre smarte Carlsberg-øl, smager denne af meget lidt, og endnu mindre af øl. Det er endnu et krampagtigt og mislykket forsøg på at lave øl til alle dem, der ikke kan lide øl og endnu engang må jeg retorisk spørge, hvorfor? Hvorfor dog ikke lade folk, der ikke kan lide øl drikke deres Somersby og Sidney Lee-bajere? Carlsberg har fortsat vældig stor succes med deres pseudo-cider, så hvorfor kaster bryggeriet fortsat uendeligt store ressourcer i at flytte kunder frem og tilbage mellem gyngerne og karrusellen?

Men jeg vil undtagelsesvis indrømme denne popsmarte kvasiøl en spinkel chance for at klare den ude i byen. Den leveres i en handy indpakning, som et hurtigt ølshot, der lige kan tylles før man går til fest, og så smager den jo næsten ikke af noget. Det er jo lige til segmentet, der synes Somersby er for kvalmt sødt, og iøvrigt mener, at rigtigt øl er for bittert. Det er en øl for folk uden smag – og det må da appellere til en stor del af ungdommen.

1-en-halv-stjerne

En sjælden tak til Børsen for at levere en del af baggrunden for denne anmeldelse i denne artikel. Som det fremgår, er der endnu en rædsel på vej fra Carlsberg i form af en radler. Jeg ryster i bukserne og grues, men glæder mig indtil videre også over, at nærværende Carlsberg-kiks blev fundet ved et tilfælde i SuperBest, Vermlandsgade på Amager. Efterfølgende har jeg konstateret, at den hverken findes i Kvickly, Fakta eller Netto, og derfor endnu ikke er til jævnt ubehag for den almindelige offentlighed i særligt stort omfang.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 20:19

2 Comments

Add a Comment
  1. Findes i DøgnNetto Jydeholmen. Troede først det var grøn te, så energidrink, men nej:-)

  2. Hårdt presset ville jeg næsten sige, at jeg ville foretrække den her frem for grøn te eller energidrik.

    Det siger mere om, hvad jeg mener om grøn te og energidrik – men det får være.

    – Kaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme