Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Trashy Blonde, BrewDog

– Tredje gang, skuffelsens gang.

Kvickly havde tre øl fra det skotske bryggeri BrewDog på tilbud for nylig, så jeg gik både glad og spændt hjem med trioen, og nærværende anmeldelse er altså den sidste i den foreløbige BrewDog-trilogi her på bloggen.

Hvor jeg var meget begejstret for 77lager og Punk IPA har Trashy Blonde – en regulær pale ale – ikke kunnet nå nær de samme højder.

Den lægger ellers behageligt ud med en god sød duft og sin dybgyldne farve. Skummet er fyldigt og klæbrigt som altid. Umiddelbart skuffer smagen heller ikke. Indledningsvis er den sød, men en noget metallisk bismag får snart overtaget, og dominerer for kraftigt. Sødmen afløses ret hurtigt af en bitter t0ne – først let, siden som en kraftig bitter essens, der fylder hele mundhulen.

Det er en nøddeagtig bitterhed, der ellers nok må siges at trænge godt ud i krogene af munden. Desværre er det en voldsom og ukontrolleret bitterhed, der faktisk er på grænsen – og en smule over – til at være harsk. Det er såmænd nok et karakterfuldt udtryk, men det er ikke ubetinget velgørende.

Trashy Blonde er en skuffelse i forhold til de andre BrewDog-øl, men ikke i forhold til øl generelt. Den sniger sig da op på et middelniveau og nok også en kende over, men ikke mere end at den får en middelkarakter herfra.
3-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 16:30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme