Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Thy Pilsner, Thisted Bryghus

– Ikke så god som lillebror.

Den 1. juli blev Thorolf ét år gammel, og det blev fejret behørigt med kaffe, kage, søde gæster, og selvfølgelig et lille udvalg af gode økologiske øl – nærmere betegnet Thy Økologisk Humle og Thy Økologisk Pilsner – begge fra Thisted Bryghus, og begge tidligere anmeldt her på bloggen. Osuma, der skulle bringe varerne ud til os klokkede imidlertid i det, og i stedet for at levere seks styk Thy Økologisk Pilsner, leverede de 5 øko-thy og en regulær Thy Pilsner.

Det var nu ikke værre, end at jeg så havde en øl mere at anmelde til min blog, så vi valgte ikke at bemærke det overfor leverandøren. Selvom den regulære pilsner vist er en kende billigere, er der trods alt grænser for, hvor smålig man bør være.
Hvad der til gengæld godt kan undre mig er, at dagens øl åbenbart stadig er den øl, Thisted Bryghus henter flest penge hjem på, simpelt hen fordi det er den øl, der sælger bedst. Jeg har aldrig selv prøvet den, i modsætning til den yngre økologiske ‘lillebror’, som efterhånden er blevet husets bryg herhjemme. Det kunne ellers være så fint, hvis Øko-Thy gik hen og blev bryggeriets primære bryg, og hin økologiske øl er bestemt af en kvalitet, der kan bære at være bryggeriets mest solgte. – Eller er den? Jeg var ved at glemme, at danskerne jo holder mest af øl, der ikke rigtig smager af noget, og med det in mente er det måske ikke så sært, at Øko-Thy ikke er blevet mere populær end storebror. Om storebror så er helt så kedelig og intetsigende som det andet standardbryg derude, vil vise sig i løbet af de næste par afsnit.
Det er en meget lys øl med et boblende, skrøbeligt skum. Duften gør ikke meget væsen af sig – det er en gammelkendt, blanding og korn og humle rørt uengageret sammen.
Smagen domineres af en ikke ueffen, ren og bestemt godkendt, hvas bitterhed, der holder sig længe på tungen, men den er ikke af samme kaliber som i den økologiske udgave, hvor den beske bitterhed rendyrkes. Thy Pilsner (uden øko) bider lidt mere end de fleste tynde standardøl på markedet, og formår bestemt at hæve sig et stykke over det jævne (læs: lave) danske niveau, men så heller ikke ét gram mere.
2-stjerner
Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 19:44

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme