Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Svane Hvede, Indslev.


– Med store, spændende nyheder!

… og hermed er jeg vist nået igennem Faktas beholdning af Indslev-øl i denne omgang. Det har været en tur med adækvat spænding og ikke meget mere. Der er godt med øl tilbage i køleskabet som venter på at blive anmeldt. Det er blevet presserende, nu hvor de store planer, jeg talte om i for et par indlæg siden ser ud til at blive en realitet.

Planen går ud på, at hele den lille hippiefamilie, der indtil videre har huseret i Aarhus Vest, nu flytter til Dublin, Irland. Det er en stor beslutning, der til gengæld betyder, at deres ærbødige ikke længere vil stå uden beskæftigelse – et problem, jeg har sloges med, siden før bloggens begyndelse.

I forbindelse med emigrationen er der en helvedes masse, der skal ordnes. Det betyder mindre tid til at blogge, så mine anmeldelser bliver nok lidt kortfattede fra nu af. De virkelig lange, ornamenterede tirader må vente til engang, når familien er nogenlunde etableret i den irske hovedstad. Til gengæld lover jeg, at bloggeriet vil fortsætte fra Irland. De har så meget godt øl derovre, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle fortsætte.

Vel, Svane Hvede fra Indslev Bryggeri er strågul, traditionel hvedeøl, med hvidt skum, uden nævneværdig levetid. Duften er syrlig af lime og græs med en sødlig snert af hyldeblomst.

Smagen er fortinsvis blomstersød, med den for hvedeøl velkendte søde aroma tilsat nogle lette humlenoter. Den primære smag mærkes især ved mandlerne, der blidt masseres af hyldeblomst og nødder med en anelse gær. Øllet er ukompliceret og letdrikkeligt og virker som en god tørstslukker i sommervarmen. Eftersmagen er bittersyrlig af citroner og grape, der har ligget i vindueskarmen en tand for længe. Og i øl er det heller ikke nogen stor nydelse.

Alt i alt en letdrikkelig og halvtynd affære, der ikke skræmmer, men som heller ikke formår at begejstre synderligt. En hvedeøl for den, der vælger at spille sikkert. For os, der vil have noget spændende er den reelt en skuffelse.
2-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 19:28

2 Comments

Add a Comment
  1. Det lyder rigtigt spændende.(altså ikke øllen)
    Held og lykke med det 🙂

  2. Tak. Det bliver stort!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme