Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Summer Ale, Doctor Brew (Jubilæumspakken VI)

2015-08-08 14.59.23Let, men stadig svær …

Sommeren lakker mod enden med en ordentlig hedebølge på falderebet. Jeg er for første gang i år solskoldet efter en tur på stadion i går, hvor jeg kunne opleve mit hold, Fremad Amager tabe mod BK Frem i åbningskampen. Heldigvis er det til at holde ud at tabe til et hold, hvis mest hånende tilråb mod én er “I er en forstad til Sydhavn”. Det siger lidt om det venskabelige forhold mellem de to klubber, men jeg fortaber mig …

Det er trods alt øllet, det skal handle om, og i øvrigt ikke de par Tuborg Classic, jeg fik på stadion, men derimod den Summer Ale, jeg fik et par dage før på tagterrassen ud for min lejlighed. Efter tre IPA’er er det næsten en lettelse at prøve noget lidt lettere fra det ellers fine og anbefalelsesværdige polske bryggeri Doctor Brew. Eller … jeg gætter ud fra betegnelsen, at det er lettere. Mest spændende bliver det, ikke om det også er kompromiløst og fandinvoldsk ligesom IPA’erne – for det skal det nok blive – det er mere spændende hvordan den er det.

Indledningsvis stilles mildere noter i form af søde hyldeblomster og citrusfrugter i udsigt. Det er friskt, sødt og skarpt, men mest frisk og sødt. Den barske humle glimrer ved fravær, men uden at man savner det. Der er rigeligt med bouquet alligevel.

Det varer lidt, før man kan smage på brygget. Skummet skal først lægge sig, og det tager sin tid. Under det kan man beundre det citrongule bryg med den uigennemskinnelige finish fra restgæren, der tumler rundt bag glasset.

Men hvor humlen ikke gav sig til kende i duften, så kommer den stærkt igen i smagen.

Alene i skummet trænger den igennem med et skarpt stød i tungen. Og selvom selve brygget helt klart er lettere i smagen end de foregående IPA’er så skorter det fortsat ikke på humle og gær. Man mærker til gengæld noget til malten, der er nogenlunde fyldig og rund. Sammen med et præsent indslag af frisk græs udgør det bryggets sødere og lettere profil, som ellers ikke vidner meget om duftens blomstersødme. Citrussen er der til gengæld. Den yder brygget skarp- og friskhed, og blander sig fint med gæren. Humlen slutter af med at levere en både skarp og frisk bitterhed af spæde birkegrene.

Det hele er pakket ind i et småkrast gærindslag, der brutalt standser ethvert tilløb til letdrikkelighed som man finder det i kommercielle mainstreamøl. Selvom der er lagt en dæmper på voldsomheden, er spændingen intakt mens lettilgængeligheden fortsat holdes i sommerferiepostkortafstand.  Det kan godt være, at brygget er en tand lettere, end hvad Doctor Brew før har leveret. Men det betyder langt fra, at brygget er let.

4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme