Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Stout, Vestfyen

– Standardstout – med alt hvad det (ikke) indebærer


I weekenden havde min kære viv bragt mig med på Alting – den årlige generalforsamling for Forn Sidr – Asa og Vanetrosamfundet i Danmark, der indtil videre er det eneste norrønsk-hedenske trossamfund i Danmark med vielsesbemyndigelse. Linda var derfor til møde hele dagen, mens jeg passede den lille Thorolf, og min papsøn Aslak passede på sig selv.

Lille Thorolf begyndte at kravle helt selv. Indtil nu har han ellers kun mavet sig hen over det glatte trægulv i Århus V-ghettoen. Et linoleumsgulv med lidt mere frikativ modstand var åbenbart det, der skulle til, før han kom op på alle fire. Det var en fornøjelse at se, selvom han for længst er begyndt at lære at gå.
Der var også spisepauser ind imellem, og det gav mig lejlighed til at prøve de til Altinget udvalgte øl. Det var, så vidt jeg husker, det sædvanlige repertoire, nemlig en stout, en ale og en classic pilsner fra Vestfyen. Sidstnævnte fik jeg ikke prøvet, da den forekom mig at være langt den kedeligste af dem, og der er trods alt grænser for, hvad jeg vil drikke, når jeg også skal passe mine (pap)børn.
Vestfyens Stout, der blandt andet forhandles i Lidl, er fint sort i løden, men skummet synes ikke at være helt brunt nok. Duften er frugtagtig sød med toner af karamel – så vidt så godt.
Smagen er fortrinsvis bitter med en vis brødagtig fylde, der nok ikke vil virke velbehagelig hos alle, men som jeg selv godt kan finde nydelse ved. Bitterheden ledsages af en nogenlunde velafstemt karamelagtig maltsødme, der alligevel godt måtte have været lidt kraftigere. Eftersmagen er blidt bitter. Den er i modsætning til mange andre stouts ikke tilsat andet end kulsyre, og det er trods alt tilgiveligt.
Overordnet er det slet ikke nogen ringe øl. Den har alt det, en stout skal have … og så ikke et gram mere. Man sidder tilbage med fornemmelsen af, at det hele kunne være bedre; kraftigere bitterhed, mere sødme, større fylde og så videre. Faktisk virker den også en kende tynd, selvom der ikke er en finger at sætte på de kvaliteter, den alt andet lige har.
3-stjerner
Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 16:29

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme