Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Støckel – nye horisonter af flop

Mødet med Vestfyens nye serie af specialøl har ikke været noget fornøjelse.

Vestfyens Støckel-serie falder i spektret, der går fra ‘praktisk taget udrikkelig’ (Weissbier) til ‘jævnt kedelig’ (Sweet Stout). Det er ikke spor imponerende, det er faktisk lidt pinligt, men overordnet er det også i tråd med et bryggeri, der har gjort det til en trend at springe over hvor gærdet er lavest.

Ud over, at bryggeriet leverer øl til Aldi-kæden, står de også bag Willemoes-serien. Det er en serie specialøl, der såmænd nok kan glæde ganen en gang i mellem, men til gengæld også er præget af tilsætningsstoffer, der på kunstig vis frembringer smag, andre bryggerier formår at få frem ved brygkunst.

Når et bryggeri, der eksalterer i snydeøl, undtagelsesvis prøver at lave øl, hvor man ikke laver den slags fix-faxerier, der er kendetegner Willemoes-bryggene, er det måske ikke så overraskende, at resultatet ikke falder så heldigt ud. Mit bedste råd til Bryggeriet Vestfyen er at holde sig til Willemoes-serien, for forsøget med at lav en specialølsserie med det formål at ‘opdage en verden af nye horisonter’ er næsten lige så stort et flop, som Cults forsøg på at vinde markedsandele fra Carlsberg med den hedengangne og ikke spor savnede Kay-Sar-‘øl’. – Så hellere snydeøl, der smager af noget.

Jeg skal ikke udbrede mig yderligere om Støckelseriens fortrædeligheder, end jeg allerede har gjort i anmeldelserne af de enkelte øl. Jeg vil blot appellere til Vestfyen om at gøre sig mere umage, og sætte overliggeren lidt højere, næste gang bryggeriet kaster sig ud i et specialølsprojekt.

Til læserne er det min klare anbefaling, at man ikke spilder hverken tid eller penge på Støckel-øllene. Køb hellere en Limfjordsporter eller en Wiibroe Porter – det koster det samme og smager af meget mere.

Højt skum.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 9. april 2017 — 15:03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme