Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

St. Edmunds Golden Beer, Greene King

2015-05-30 17.08.57Højst OK …

Kurven har været for nedadgående for Greene Kings øl her på bloggen. Det begyndte rigtig godt, fortsatte godt, og nu er det højst OK. Navnet hentyder til den engelske nationalhelgen St. Edmund. Og han er jo langt fra så hård som andre helgener fra De Britiske Øer – fx er han langt fra så meget en player som Irlands St. Patrick – mest fordi St. Edmund ikke er St. Patrick, og det er jo også for galt.

Brygget holder ellers en flot lød – kobberorange eller måske endda competition orange. Det er som bekendt også Socialdemokraternes nye farve, apropos det forestående valg. Man kan lige høre den gamle slagsang for de indre øre …

Når jeg ser et competition orange flag smælde
På en blank og vårfrisk dag
Kan jeg høre det sælsomt fortælle
Om min verden mit folk og min sag
Og jeg rejser mig trodsigt i vrimlen
Mens det kogler af kraft i mit mod
Thi de flag der nu smældende når himlen
Er jo competition orange som mit brusende blod

Personligt synes jeg, det passer meget dårligt i metret. Men det må Socialdemokraterne jo selv ligge og rode med.

Skummet viger lynhurtigt uanset hvad og giver plads for bouquet’en, hvis bergamotolie-essens omgående forråder tilstedeværelsen af Cascade. Ellers synes brygget noget syrlig, hvilket bagetiketten også antyder er et af bryggets karaktertræk.

Og syrlighed hænger gerne sammen med friskhed og letdrikkelig og – mine faste læsere er ikke i tvivl – tam- og kedsomhed. Og ganske rigtigt. Den ellers lovende humleprofil er umarkeret, for ikke at sige vag. Den begrænser sig til en tør, træagtig bitterhed i eftersmagen, og hvad der ellers er af humlesmag før dette skal man tage endda meget store mundfulde for at opleve.

Brygget er måske nok nogenlunde afbalanceret, men alligevel for meget ovre i det syrlige, og det stjæler alt det interessante i bitterheden. Overordnet et bryg på det jævne, et bryg til tørst mere end til nydelse, ikke ubrugeligt men heller ikke til den store fornøjelse.

Et foreløbigt lavpunkt for Greene King. Der er stadig et godt stykke ned til bunden, så forhåbentlig vil den næste af deres øl søge tættere på overfladen.

2-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 18:41

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme