Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Skawpåske, Skagen Bryghus

Påske på plads …2017-05-10 17.18.06

Påske mig her og påske mig der … Én ting har jeg lært om sæsonøl. Påsken er ikke sæson for godt øl. Julen, derimod – der kan man finde rigtig meget forskelligt og ind imellem endda også noget godt. Påsken derimod byder på en stereotyp kavalkade af sukkerberigede, alkoholpumpede guldølskloner, der måske nok gør det nemmere at blive fuld, men som alle byder den samme vammelsøde oplevelse af bryggerier, der gemmer hittepåsomheden til vinterhalvåret.

Dagens øl fra Skagen Bryghus er ingen undtagelse – altså bortset fra at den typemæssigt skulle være en pale ale efter amerikansk forbillede. Se hvad det hjælper …  omend den da lægger sig i forenden af et stort, men altså alligevel ikke særlig bredt felt af påskebrygprodukter. Tonet lidt mørkere end en classic pilsner og med en alkoholprocent på 6 adskiller den sig altså typen til trods ikke meget.

Skagen Bryghus formåede ellers at lægge rigtig godt ud på bloggen, men det er snart syv (wow … syv!) år siden, og laurbærrene fra dengang er for længst gået i forrådnelse, så der nu kun er den beskidte jord tilbage at ligge på. Det føles som om bryggeriet siden har ladet sig tage til takke med for lidt. Den er købt i Fakta Husum sammen med et par andre øl, der overraskede positivt, så man har jo lov at håbe, at karmaen har smittet af (bare ærgerligt, at jeg ikke tror på den slags).

Duften byder på en bittersyrlig blanding af æbler og middle-of-the-road-humle. Ligesom feltet af påskeøl er den her omtalte vej dejlig bred – i smagen i hvert fald – så det bitre i hvert fald er på plads … og så småt kommer det endda mere og mere på plads.

I eftersmagen bliver bitterheden faktisk ganske tung og får næsten karakter af kålrabi tilsat røg. Fylden er til gengæld en smule vigende og vandig og formår ikke helt at rumme den småaggressive og tunge bitterhed (der i øvrigt ikke er synderligt amerikansk. I USA er pale ale-bitterheden friskere og sprødere. Thisted Bryghus rammer langt bedre). Men det er nu også snart det eneste decideret negative, man kan sige om en ellers habil øloplevelse.

Men der er stadig langt til Skagens gode tider fra bloggens begyndelse.

4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 16. maj 2017 — 14:53

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme