Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Samuel Adams Summer Ale, Samuel Adams

2016-10-21-19-17-07Så er der tilbud!

Jeg har taget nogle dages pause fra bloggeriet. Jeg har haft et stort projekt i gang på et af mine andre foretagender, som tog det meste af min fritid. Desuden er der nogle personlige issues, der dræner – noget jeg ikke ønsker at uddybe for nuværende, men som både sætter grænser for, hvor meget jeg gider blogge, og som har sat det føromtalte projekt på hold på ubestemt tid. Selv har jeg det fint – det er ikke mig, den er gal med, men derimod én i nærmeste familie.

Men nu har jeg altså fundet et ledigt øjeblik igen. Et ledigt øjeblik, hvor jeg kan skubbe dystre tanker bort sammen med de mange tegninger, der venter, og igen skrive om de liflige gyldne dråber, der så ofte forsøder tilværelsens lunefuldhed.

Jeg er vendt tilbage til, hvad man kunne kalde en COOP-klassiker blandt udenlandske specialølmærker, nemlig amerikanske Samuel Adams. Nr. 2 øl, jeg nogensinde anmeldte, kom fra det bryggeri, og jeg er vendt tilbage med jævne, omend også undertiden store mellemrum. Denne blev købt for en tier i Fakta, hvor den havde fået et ‘Stop Madspild’ klistermærke på. Jeg håber, at det samme snart sker for de temmelig dyre Midtfyens Bryghus-øl, de også har på hylderne. At nærværende bryg sådan kommer på slagtilbud skyldes nok mest af alt, at sommeren ikke bare er gået på hæld, men nu kun er et flygtigt minde om en lysere, (lidt for) varm(ere) og længst svunden tid.

Brygget dufter sommerligt friskt af hvedebrød, ledsaget af en skarp kant nåletræ, samt syrlighed af lime og grape samt en antydning af vineddike. Citrustemaet går igen i alle bryggets afskygninger – fra etikettens farve over bryggets ditto, siden i bouquet og aroma. Således byder øllet på et smagfuldt gulv af gær, hvorpå skarpe, pikante noter af citrusfrugter – især citron og grape – underholder med stepdans og jitterbug. Ved mandlerne tager bitterheden over i en langsommere, men ikke mindre stilfuld tango af overraskende tung hasselnøddebitterhed.

En karaktérfuld saison … eller summer ale, som Untappd siger – men jeg synes, den virker så meget som en saison, at jeg vil fastholde, at det er det, den er – der bestemt ville have gjort godt i sommerheden, men også gør godt her i det mørke efterår.

Et lille lys hilsen fra sommeren …

4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 31. oktober 2016 — 14:05

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme