Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Sagres Branca, Sociedade Central de Cervejas e Bebidas SA (Portugisisk øl III)

Netop som man troede, det ikke kunne blive være …

Kvaliteten af Carlsbergs indspark til det portugisiske ølmarked var ikke overraskende til at overse. Men det viser sig, at Portugiserne selv også kan være med.

Endskønt Sociedade … fla fla fla’s Cergal faktisk gav baghjul til ikke bare de værste, men også de lige netop adækvate europæiske standardbryg, så får man åbenbart ikke lov til at være lige så heldig med alle portugisiske standardøl.

Sagres Branca fra samme bryggeri kendetegnes ved at dufte af ingenting overhovedet. Det er jeg ikke sikker på, jeg nogensinde før har oplevet med øl, der ikke ligefrem var alkoholfrit. Skummet bruser af som var det sodavand, og den fesentgule pilsnerfarve er set kraftigere i Corona.

Smagen … Ja, den er også i store træk fraværende. Igen dominerer vand, så alt, hvad der ellers titter frem, fremstår som vage bismage. Man mærker humlens bitterhed som en fjern prikken på tungen, men det er for meget at påstå, at den egentlig smager af noget. Kvaliteten er slet og ret skandaløs, ikke bare set i forhold til den mere vellykkede Cergal, men i forhold til øl i det hele taget.

Man skal så notere sig, at Cergal betegnes som en Holland Type, altså et udenlandsk og derfor eksotisk og eksklusivt ølprodukt af en ganske særlig og uvant kvalitet. Vi, der kender hollandsk standardøl er allerede knækket sammen i latterkramper. Ikke desto mindre skal årsagen til Cergals større drikkelighed nok findes i, at den anses for at være en slags specialøl, og dermed gør portugiserne sig meddelagtige i den vrangforestillig, at øl er specielt bare fordi det kommer fra – eller søger at imitere øl fra – udlandet.

Dette er Bad Stuff – som det der sker for en i Munchkin, hvis det ikke lykkes én at flygte fra et monster, man ikke fik besejret. Jeg nævner det lige i forbifarten, da det var det spil, vi hyggede os med i selskab med min papsøn Aslak, da øllene blev afprøvet. På alle måder en mere underholdende og smagfuld oplevelse end nærværende øl.

På den anden side smager brygget ikke decideret grimt, og kan ikke tildeles nul stjerner for det helt uantagelige. Undertegnede tildeler den:

1-halv-stjerne

Gedved ville have givet den en kvart stjerne. Jeg opererer imidlertid ikke med kvarte (eller trekvarte stjerner), så jeg har været nødt til at runde op til samme karakter, som jeg selv gav.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme