Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Royal Shandy Lemon-Ginger, Royal Unibrew

2015-06-18 16.07.55Vi fortsætter i samme stil …

Royal Unibrews Shandy med grapefrugt fra sidste år har overlevet, og jeg er bestemt ikke lige så imponeret, som jeg er forundret. Royal Grapefruit er en sløv spiller på markedet for sodavandsøl – uden skyggen af ølsmag, og kun med en meget tam smag af fortyndet grapesodavand. Så gør både Carlsberg og Bryggeri Skovlyst det væsentlig bedre.

Men den er der stadig, og nu har den fået en søskend … Om det er bror eller søster, har jeg ikke nogen holdning til. Aromasammensætningen er, som navnet antyder, justeret en smule. Ingefær og citron matcher hinanden fint – også i duften på det champagnefarvede, svagtskummende bryg. Det stikker faktisk ganske forfriskende, omend en præsent, mild og blød humle også melder sig, og skaber mere forvirring end glæde  over, at der trods alt er noget ølagtigt ved brygget denne gang.

Det er bestemt også et forfriskende bryg, og der er vel nok omkring en knivspids (næppe mere) at komme efter end i Royal Grapefruit. Jeg ville afgjort sige tak til at få en kølig én stukket i hånden på en varm sommerdag, men det ville jeg også til et glas afkølet danskvand med en citronskive. Det er nemlig kun lidt mere end det, man får i den ellers fancy lysegrønne flaske.

Lidt citron, en antydning af ingefær, for lidt af det sukker, der ellers kunne have gjort det til an rar sodavand, for meget vand, og så ellers en egentlig rar, blid og rund humle, der imidlertid slet ikke passer ind i det samlede smagsbillede.

Overordnet en tynd og smagsfattig oplevelse, og den smule smag der er, er mere forvirrende end egentlig velgørende. Grimt smager brygget ikke, men det kræver ikke megen øvelse udi hjemmeblanderiet før man selv kan lave sig en radler (eller som Royal Unibrew udtrykker det i et anfald af lige dele germanofobi og anglofili – shandy), med både væsentlig mere gods og balance.

1-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 20:20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme