Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Retro Half n’ Half, Svaneke Bryghus

Halvt mystificeret …

 
Kvicklys Ølfestivalg (sic) er for længst ovre, og jeg drikker ikke nok øl til at ville prioritere at nå at prøve det hele. Derfor er det begrænset, hvad jeg har nået at få med af øl derfra. Denne nåede jeg dog at redde mig en enkelt af efter at have fået den anbefalet – jeg husker ikke længere af hvem.
En half n’ half er, for dem der ikke måtte vide det, en porter, blandet op med 50% pilsner. Det er altså en øl for dem, der synes porter er for voldsom en oplevelse, og altså egentlig ikke et mix for en rigtig ølconnoisseur – med mindre da, man virkelig gør noget ud af det. Men på den anden side kunne det vel også tænkes, at nogle, der endnu ikke sætter pris på en ordentlig porter eller stout, prøver denne øl, og får mod på den ægte vare. Jeg tillader mig undtagelsesvis at være optimist over for dette eksempel på ‘tygget mad’.
For blandingen er slet ikke faldet så uheldigt ud, som man kunne frygte. – Hvis der da er tale om en blanding. For det fremgår faktisk ikke noget sted på etiketten, og Kvicklys side, hvor øllet kunne være beskrevet, ser ud til at være lukket. Vel, det ligner i hvert fald en porter, dejligt mørk, med letbrunt, relativt tæt skum. Ved gennemlysning ses en tydelig rød tone, sådan som det til gengæld fremgår af etiketten. Den dufter skønt ristet, iblandet de sødeste bærnoter af jord- hind- og måske allermest kirsebær.
Man venter næsten smagen af Kriek, men bliver så måske lidt skuffet, for de fine bærnoter går desværre ikke igen i smagen. Til gengæld er der en rig kaffearoma, tilsat ristede maltnoter og en let karamelsødme til at runde det hele af. Oven i prikker kulsyren pikant på tungen, og giver på den måde også brygget et skær af særegenhed og individualisme.Så det er slet ikke så galt alligevel, selvom den store overraskelse udebliver.
Desværre er øllet ikke fyldigt nok, mundfornemmelsen er en kende vandig og den kaffebitre eftersmag har mere karakter af billig Nescafe end velskænket Espresso fra Trastevere i Rom. Men bortset fra det – jo, så smager det ellers godt, og den er vel nok anbefalelsesværdig til kommende elskere af stout og porter. Den har de rigtige smagsnuancer, men med en kraft, der ikke skræmmer den uforberedte elsker af Hof, Royal Pilsner og Harboe væk lige med det samme.

4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 00:58

1 Comment

Add a Comment
  1. Hej Kaj,

    Der er blevet startet et lille fællesskab af ølbloggere her på facebook. Hvis du vil være med til at skabe rammerne, kan du melde dig ind her.

    https://www.facebook.com/groups/436006183139225/

    Mvh
    Kasper / Humulus Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme