Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Regimental IPA, Everards

Stå bare rør …

Denne øl blev købt for kr. 6,- i Kvickly. Det må siges at være i orden i betragtning af, at Kvickly selv mener, at der er tale om en “specialøl”, der oven i købet er fra udlandet. Coop har i forvejen Everards standardbryg, Original, på hylderne fast. Den er for så vidt prøvet på bloggen, men har gjort så meget indtryk på mig, at jeg måtte slå op på min anmeldelse for at huske, hvad jeg egentlig mente om den. Jep – det var i dåden ikke noget uudsletteligt indtryk, den havde gjort.

Men de 6 kroner alene er nok til, at den da skal prøves, og det er jo også lidt spændende, når den sådan sælges med militaristiske undertoner. Jeg har jo selv sprunget i det danske forsvars M58 militærstøvle – lad mig se – i hvert fald på 5 Roskilde Festival’er, hvor jeg ved mit springeri i sikker stil nåede rang af Lieutenant Headbanger i Mosh-Pit’en foran Orange Scene til både Slayer, Metallica og Iron Maiden. Hærens fodtøj er, kan jeg sandfærdigt erklære, noget af det bedste, jeg har båret. Det øvrige materiel skal jeg derimod ikke gøre mig klog på. På grund af astma blev jeg erklæret uegnet før session, hvilket minder mig om endnu mere springeri, denne gang af glæde da jeg modtog beskeden derom med posten. På ølfronten husker jeg i øvrigt Marstons Oyster Stout, der var en af de bryg, jeg har prøvet med absolut flest stjerner pr. spenderet krone, så de billige øl skal bestemt prøves.

Brygget her dufter ved opskænkning ikke meget af IPA. Det lugter tungt af pilsner, og mangler IPAens bidske og skarpe duft, ligesom den også mangler de ikke sjældent indsnusede søde indslag af roser og/eller hyldeblomst. Farven ligner en classic-pilsner og skummet har samme luftige udtryk, omend det er et par toner mere gyldent end almindeligt pilsnerskum.

Smagen er, ligesom duften, ikke karakteristisk for IPA-typen. I bedste fald er der tale om en meget mild IPA, hvor den stikkende bitterhed kun er til stede glimtvis som spredte indslag af fennikel. En flad bund udgør kernen, hvor en letsød, men ubestemmelig fyldighed dominerer. Bagom det vage udtryk mærkes også et mere uheldigt syrligt-metallisk indslag, der berøver brygget en del af den bitterhed, det ellers kunne have haft for at leve op til sit navn som IPA.

En rar og ikke helt umarkant og desuden holdbar nøddebitter eftersmag redder lidt, men ikke nok til at brygget alligevel må betegnes som et kedeligt og ligegyldigt standardprodukt. De glimtvise lyspunkter er bedst at sammenligne med en NEFA-cykellygte med flade batterier, snarere end Royal Air Forces lyskastere. Danske militærstøvler slår de britiske regimenters India Pale Ale til hver en tid, og brygget virker mest af alt som noget, der er brygget af en deling, der var, om ikke på orlov, så i hvert fald At Ease snarere end Attention.

2-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 19:31

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme