Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Recess 2017, DTU Bryghus (Besøg på DTU Bryghus III)

2017-04-04 17.49.48Frikvarter!

-Ja, sådan ét har jeg lige holdt. Selvom jeg faktisk har anmeldelser i kø, behøver jeg jo ikke udgive hver eneste dag. Men nu skal vi videre med de fine øl, jeg fik at prøve på DTU sidste måned

Her er en ganske særlig DTU-specialitet, som brygmester Preben Bøje Hansen brygger hvert år, og som hvert år tager sig forskelligt ud. Den unge assistent ved navn Jes fortalte medrivende om DTU-kurset, Intro til Fødevarer”, hvor én af opgaverne for de studerende er at brygge en øl, som de efterfølgende er til eksamen i. Resterne af brygeksperimenterne samler brygmester i én pulje, der tilsættes pilsnermalt fra Fuglsang, og ud af dette kommer RECESS … Frikvarter, eller pause, som det hedder på de højere læreanstalter.

Meget snot skal man nu endelig ikke græde over det uforudsigelige og stærkt fluktuerende resultat. For selvom der hvert år er tale om en ny øl, gemmer brygmester skam opskriften, så der i hvert fald findes dokumentation for, hvad der i indeværende sæson puttes i hovedet.

Brygget byder på en letkrydret duft med snert af Gammel Dansk. Ærgerligt at jeg ikke kan huske, hvilke krydderier der er i Gammel Dansk (og endnu ærgerligere er det, at jeg er for doven til at google det). Medsmageren Mayianne, der er iværksætter og i gang med at udvikle et gæret alkoholfrit helsebryg, var knap så doven men nåede aldrig længere end til at konstatere, at der bruges omkring 26 forskellige krydderier i snapsen. Måske er det bare det udtryk et bryg (eller destillat) får, når man blander en helvedes masse sammen. I dette tilfælde bruges brygrester fra alle kursusstuderendes individuelle brygeksperimenter – måske endda mere end 26 – så det kunne være nærliggende at tro.

Ligesom i pilsneren tyder proteinindholdet på at være ret højt, idet skummet er ligeså, tillige med dejlig cremet og standhaftigt. Desuden er det knækket i en lækker gyldenbrun kulør, der matcher det kryddersnapsduftende – og i øvrigt -farvede bryg aldeles nydeligt.

Brygrestblandingen og den sønderjyske malt giver en vinøs finish med krydret smag af egetræ. Karboneringen prikker generøst og behageligt, og den krydrede, letsyrlige karakter fra egetræsaromaen smages især ved mandler og gummer. En utraditionel og ganske unik øloplevelse, som man næppe kan forvente af en vilkårlig blanding af studerendes brygeksperimenter.

Det er virkelig velbrygget!

4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. maj 2017 — 13:50

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme