Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Premium Pilsner 4,4, Harboe

Sær Pris II

Harboes discountøl er ærligt talt ikke værd at spilde mange ord på, så anmeldelsen af denne øl vil fokusere på de mærkbare forskelle fra dens næsten identiske broder på 4,6%.

Men lad os blot starte med et par ligheder, nemlig udseendet, hvor de praktisk taget er identiske – begge citrongule med uengageret, hvidt skum.

Men allerede i duften mærkes faktisk en markant forskel. Det er egentlig utroligt, at øl med så svag bouquet kan opvise sådanne forskelle, og når forskellen oven i købet består af et fravær i forhold til den stærkere og dyrere broder, samtidig med at duften faktisk er kvalitativt bedre – ja, så har man da i den grad set det med. Alt i alt er bouqueten nemlig svagere, men da det er det sure element, der er fraværende, så føles det faktisk mere behageligt. En sød, omend meget tam og uinspirerende humleduft præger brygget – men det tynde til trods er det bestemt ikke den ringeste humleduft, man har prøvet.

I smagen mærker man også noter af vand – ja, dominerende noter af vand ved siden af en overvejende sød humleessens, der ligesom i duften er fjern, men alt andet lige velgørende i det omfang den er til stede. Det er en vandigere og tyndere øl, til gengæld er den væsentlig mindre harsk – eller rettere, den er ikke harsk overhovedet, og det er ikke brygget til skade. Det er en frisk og læskende øl, der bestemt egner sig til tørstslukning på en varm sommerdag, omend den ikke i imponerende grad hæver sig op over køleskabskoldt postevand i vederkvægelse.

Det er klart et sødere og bedre, men også tyndere alternativ til dåseøllen på 4,6%. Det mest imponerende ved dobbeltsmagningen må dog siges at være, at to øl fra samme bryggeri, med 0,2% forskel i alkoholstyrken og tilsat råfrugt, kan gøre så stor forskel.

At den klart dyrere øl af de to også er den klart ringere – ja, det skal man vist være økonom for at forstå.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 20:58

2 Comments

Add a Comment
  1. Jaeh… Det er sgu ikke den bedste pilsner, men er det ikke den eneste af de danske discount øl, som er “ren”? Jeg synes altid der er majs, glukosesirup og andet gøgl i de andre øl.

  2. Carlsbergs Premium, eller Hof, som den egentlig burde hedde, er ikke tilsat noget andet end gær, vand, humle og malt. I hvert fald ikke sidst, jeg kiggede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme