Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Postrizinské Pivo 11°

2014-10-06 17.43.29Tjekkisk Discount

Netto har et helt væld, eller i hvert fald et spænden… okay, et ikke uinteressant udvalg af tjekkiske øl. Kvaliteten svinger ikke det store, hvilket er ærgerligt, for bryggene har endnu ikke formået at holde et niveau mærkbart over tilsvarende pilsnerprodukter herhjemme.

Det er derfor med forventningerne i bund, og med håbet i top, at jeg for et par dage siden åbnede en Postrizinské Pivo 11° fra bryggeriet Nymburk. Navnet fremgik på Untappd, men kan faktisk ikke aflæses på selve etiketten. Forklaring udbydes ikke for nuværende.

Duften tilførte straks håbet lidt mere klorfyl. Det er som bekendt i høj kurs på denne årstid, hvor Amager Fælled uden for vores vinduer efterhånden har udviklet sig til et festfyrværkeri i rødt, brunt og gult. Humlen lægger sig tungt over rummet med, hvad man fristes til at kalde en dunst af gæret halm, straks kapslen letter.

Visuelt er vi dog straks tilbage i efterårets farver – især de gule. Over brygget lægger sig et noget uengageret hvidt skum, sammenligneligt måske med laktosefri flødeskumserstatning.

Smagen er nærmest håbløst generisk, og dermed er det sidste grønne gået af det friske håb. Udover den uinspirerende generiske humle er vandindslaget så fremtrædende, at man næsten glemmer at der er tale om øl, og i stedet tror man, at der er tale om humlelæskedrik … fortyndet.

Helt i starten smager man ellers humlen tydeligt og den fremstår på trods af bl.a. tilsat sukker rent, men derefter oversvømmes det af det altoverstrømmende vandelement, der til sidst drukner humlen. Der er et fjernt gisp hist op pist i form af små bitre prik – det er det hele, før det skylles i afløbet til forglemmelse.

Nej, det tjekkiske øl fra Netto skal fortsat ikke købes for oplevelsens skyld. Men det er da egnet til billig tørstslukning og fuldskab.

1-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 20:43

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme