Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Pilsator, Frankfurter Brauhaus (Julekalenderøl VI)

2014-12-14 16.25.21What’s in a name?

Var det Shakespeare, der spurgte retorisk? Det tror jeg vist nok, og er for træt til at slå det op lige for nuværende. Men navnet er jo ellers sejt nok. Det meste, der ender på ‘ator’ er ret sejt, og således kombinerer dagens øl det bedste fra Dr. Doofenshmirtz’ katalog over kasserede opfindelser og Terminator.

Navne som dette forpligter, hvis Shakespeare skal have uret. Bryggets duft er da også dejligt humletungt. Det klare, korngule brygs skum synes dog mere krystalliseret end sejt, som det ellers kun modvilligt knækker i stykker. Men det vidner trods alt også om en smule mojo.

Men når det kommer til smagen, får Shakespeare ret igen. Det er et overvejende tyndt bryg, der ville gøre James Cameron skuffet over manglen på eksplosioner og Næbdyret Perry fornærmet over -inatorens ringe udfordringsniveau. Eller sagt på en anden måde – ringe fylde, megen vand og for lidt humle – ja, for lidt smag i det hele taget.

Undtagelsesvis er den svage humle dog distribueret jævnt gennem hele brygget. Der er lige meget (eller lige lidt) smag i begyndelsen, midten og slutningen af brygget. Eftersmagen masserer desuden blidt bittert gane, mandler og bagtunge og en let, blid  honningnote giver brygget en antydning af selvstændighed og karakter.

Men der er absolut intet -ator (indsige -inator) over dette bryg.

2-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme