Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Pernilles Mors Hjemmebryg

– Nix appendix …

Først er det på sin plads at beklage, at min blog sådan stander i våde. Min undskyldning synes jeg dog selv er god nok. Siden sidste uge, har jeg været en blindtarm fattigere, og lysten til at drikke øl efter at have været på intravenøs morfin er relativt nem at overskue.
Men her i weekenden mærkede jeg trods alt en bedring, der var stor nok til at jeg så småt forsøgte mig med de våde varer igen. Det blev til en discountøl, der bliver anmeldt i næste indlæg og så endnu et nanobryg – et hjemmebryg tilhørende moderen til en af min kære vivs nære venner. Brygget havde ikke noget navn, hvilket er synd, for det var både spændende og velsmagende, hvad der var kommet ud af det.
Farven er dyborange med et fyldigt, kridhvidt skum, der dog aldrig når særlige højder – formentlig fordi brygget er færdiggæret. Duften overrasker med noter af sød humle, som man finder den i India Pale Ale. Som nævnt har jeg ingen anelse om, hvorledes denne øl er brygget, men det er nok ikke for meget at gå ud fra, at den er overgæret – det er det meste hjemmebryggede øl, simpelt hen fordi det er nemmest, når man kan give pokker i stuetemperaturen. Så måske kunne den kaldes om ikke pale, så i hvert fald ale? Ufiltreret er den formentlig også -sådan ser den i hvert fald ud, men igen med forbehold for, at mine formodninger ikke stemmer overens med virkeligheden.
Smagen er ikke mindre overraskende. Det er igen den søde humle, der slår igennem med ledsagende svage toner af blomster, primært hyldeblomst og roser. Endnu engang overrasker brygget med en for mig ny bismag – af røg. Jeg elsker røgede ting, og jeg ved også, at der findes deciderede røgøl, uden at jeg dog har prøvet dem endnu. Jeg forestiller mig også, at hine røgøl nok er mere røgede end nærværende, for det er ikke en anmasende bismag. Den virker derimod uhyre velafstemt i forhold til bryggets sødme, og jeg begriber næsten ikke, at nanobryg kan ramme en velafstemt smag så præcist.
Iøvrigt giver øllet – til dels på grund af det lave indhold af kulsyre – en blød og ren mundfornemmelse, hvor det ikke kun er smagen, der blidt kæler smagsløgene. Det hele sluttes af med en letbitter eftersmag, der er udsøgt i sin renhed og simplicitet.
Det er et meget vellykket nanobryg, som jeg anbefaler, der overhovedet ikke gøres mere ved. Det er rigtig godt, som det er, og man skal være en ferm brygger, for at overgå det. Well done!

4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:46

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme