Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Pale Ale, Vestfyen

2-stjerner

Det er selvfølgelig altid med oddsene imod sig, at bryggerierne sender Pale Ale på markedet, nu hvor Ølfabrikken stort set har sagt, hvad der skal siges om den sag. Vestfyens bud hedder ganske simpelt ‘Pale Ale’, og kan i pris i hvert fald ikke konkurrere med Ølfabrikkens fine bryg. Det på trods af, at Vestfyens Pale Ale kan erhverves i KIWI minipris, et discountsupermarked, der tidligere hed Alta og fortrinsvis er udbredt vest for Storebælt.

Nu skal man selvfølgelig altid vurdere en øl på dens egne præmisser, og jeg har efterhånden lært lektien efter at have prøvet Ølfabrikkens pilsner, der som bekendt ikke var noget at prale af.

Prale kan KIWI minipris forresten heller ikke af dets udbud af økologiske produkter, som kæden ellers slår sig stort op på. F.eks er samtlige økologiske mælkeprodukter fra Arla, så man stadig støtter et jubelkapitalistisk, monopolistisk foretagende, selvom man prøver at gøre noget for sig selv og miljøet. Det ville i den grad klæde KIWI minipris at tilbyde et alternativ. Det er der faktisk andre discountkæder, der godt kan finde ud af.

Samtidig promoverer de deres MØMS-koncept meget aggressivt. Ideen er, at man kun betaler den halve moms for økologiske varer, for at gøre netop økologien mere attraktiv. Et kort tjek af kædens priser, sammenlignet med f.eks. faktas viser imidlertid, at der reelt ikke er noget at spare, for priserne er for høje, til at det egentlig kan betale sig. Summa summarum: KIWI minipris udvalg og politik udi det økologiske er en fis i en hornlygte, selvom deres markedsføring giver et billede af noget andet. Det er på grænsen til at føre forbrugerne bag lyset.

I tråd med KIWI minipris’ økologiske profil, er Vestfyens Pale Ale desværre heller ikke noget at prale af.

Den ser ellers så fin ud. Men navnet passer på for mange måder til brygget. Ud over at betegne øltypen, passer ‘pale’ (da: bleg) også på smagen. Den smager ikke ringe som sådan, men bare ikke af særlig meget. Den smule smag, der trods alt er, er mest af alt sødlig, uden dog at være noget i nærheden af noget imponerende. Samtidig har brygget da en fylde, der i det mindste ikke giver en vandig konsistens og smag. Endnu engang spekulerer jeg på, om det ikke ville have klædt den en anelse, hvis den ikke var blevet filtreret, men det må stå hen i det uvisse.

Vestfyen kan sagtens gøre det bedre, det har de vist med Willemoes-serien, så hvorfor egentlig sende en så ligegyldig øl på markedet?

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 19:46

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme