Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Pale Ale, Sierra Nevada

Respekt til One Pint

 
Jeg nævner mange firmaer på min blog. Det kommer jeg i sagens natur til, eftersom det er produkter, jeg anmelder. Jeg vil til gengæld gerne understrege, at jeg er en glad (læs: luset) amatør, og at jeg hverken honoreres ved ussel mammon eller gærede humleprodukter … undtagen, når privatpersoner sender mig deres favoritbryg til anmeldelse.
Når jeg nu har besluttet mig for at skamrose One Pint, er det altså ikke fordi, de honorerer mig eller noget som helst andet. Det er simpelt hen, fordi jeg mener, det er i orden at rose når alle – også private firmaer – gør et ordentligt stykke arbejde, og det må jeg konstatere, at One Pint gør.
One Pint er et firma, der importerer øl fra Engand, USA, Tjekkiet, Tyskland, Belgien og Indien, og desuden distribuerer de øl fra mindre bryggerier – ja, lad os da bare sige specialøl – her i Danmark. De producerer ganske vist ikke selv, men jeg har så ofte stået med en øl, distribueret eller importeret af One Pint, der viste sig bare at være ganske pragtfuld. Det er godt, at der findes ildsjæle som dem i One Pint, der gør et stykke arbejde for, at godt udenlandsk øl kommer til Danmark, og at gode lokalbryg herhjemmefra i øvrigt kan nydes i hele landet.
Californiske Sierra Nevadas Pale Ale (angiveligt bryggeriets første) samt den svært tilfredsstillende Torpedo IPA, der som bekendt fik topkarakter her på bloggen, er begge importeret af One Pint. Tusind tak for det – og så er læserne vist tilstrækkeligt advaret om, at nærværende anmeldelse ikke bliver en af de underholdende dårlige af slagsen.
Sierra Nevadas Pale Ale er en ginger ale-farvet øl med et letklistret, gyldent skum. Duften er kraftigt sød af humle med et markant roseelement. Smagen er hård og aromatisk, indeholder toner af især roser og ingefær med et hint af blåbær, fersken og solmodne appelsiner. Dertil kommer en fyldig ledsagende bitterhed, der især giver sig til kende ved mandlerne og i eftersmagen.
Det er en let ale med masser af smag, lige til at lade hvile og balancere på tungen, hvor den nærmest emmer af friskhed, vederkvægelse og fyldig velsmag. Jeg tilslutter mig – ikke ubetinget, men alligevel i høj grad bryggeriets påstand om, at de skulle være blandt USA’s førende producenter, for samlet set er det bestemt det bedste bryggeri fra staterne, jeg indtil videre har stiftet bekendskab med.

5-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 18:29

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme