Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Påskebryg Kongens Fadebur, Ørbæk

Nr 300!

Velkommen til anmeldelse nr. 300. For en gangs skyld er det lykkedes mig at finde en fin øl til en rund anmeldelse. Andre gange har jeg først opdaget, at jeg var i fuld gang med anmeldelsen, at det var en jubilæumsanmeldelse, og lur mig om øllet har været – om ikke mislykket så i hvert fald ikke en jubilæumsanmeldelse værd.

Øl nr. 300 er en påskebryg – og dermed indledes anmeldelserne af årstidens bryg med bravour. Brygget blev købt i Fakta Hvalsø – som det meste, jeg drikker for tiden. Igen var den ikke dyr i betragtning af mængden – 0,75 l for kr. 25,-, og dermed var der igen nok til at dele med min fader.

Der er tale om en mørk, formentlig overgæret øl, med godt med brus og gyldent til lystbrunt skum, der klistrer til glasset i store plamager. Duften er sød, præget af friskt franskbrød med ledsagende sødme af ferskner.

Smagen er kraftigt sød. Indledende af karamel og malt, hvorefter en fyldigere, tungere – og en anelse sprittet aroma af overmodne ferskner tager over. Som brygget glider gennem munden tager en kraftigt bitter smag af beske hasselnødder over. Den bitre smag holder længe efter at brygget er nydt, og den sprittede fylde giver den et ekstra pift på vej ned gennem spiserøret.

Det er en slagkraftig øl, der ikke har sin skønhed i sin velafstemthed eller sin komposition. Smagsløg og gane er spændt  hårdt for nogle temmelig voldsomme smagsindtryk. Nej dette bryg skal nydes på grund af sin kraft og styrke, der nok er ufin, men samtidig yder nyderen en god oplevelse, der i hvert fald ikke mangler hidsighed.

Tak til venner, læsere og andre, der følger bloggen. Det er jeres gode indspark, råd og især ros, der har fået mig til at blive ved så længe. Øl er generelt bare et lækkert bryg, og det er en endnu større fornøjelse at skrive om det, når man ved, at andre folk interesseret læser med.
5-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 18:27

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme