Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Påske øl, Randers Bryghus, Påskeøl 2012 X

Det var ikke helt intentionen, men det ser ud til, at min serie af påskeølsanmeldelser er blevet delt over i to: En afdeling for de lyse og en for de mørke. Det bliver formentlig ikke lysere igen, for efter denne øl, der også viste sig at være mere mørk i løden end forventet, venter endnu to påskeøl fra Thisted – igen med E223 (det undgår jeg nok ikke at vende tilbage til) og alt tyder på, at de også vil være mørke.

Helt sikker kan jeg selvfølgelig ikke være, og der er jo faktisk også en finale i vente på selve påskedag, og om den er mørk – ja, det tvivler jeg faktisk på. Men så håber jeg, at jeg har vækket læsernes interesse – påskedag sker der noget stort, også selvom det skulle vise sig at øllet skulle være lyst og/eller uinteressant. Der sker noget stort – husk det nu!

Det mørke bryg er brunt og tåget – der er som sædvanlig tale om ufiltreret bryg, som det plejer at være fra Randers Bryghus. Skummet hæver sig højt og har også en brunlig snert. Duften er karamel- og frugtagtigt blommesød med et syrligt stænk af tidlige æbler.

Smagen orienterer sig nogenlunde i samme retning. Skummet er i første omgang tørt og hasselnøddebittert i smagen, mens brygget er en solid og fyldig blanding af nøddebittert og dominerende karamelsødt. Eftersmagen er en klasse for sig. Øllet holder 6%, der alligevel er nok til at give en næsten whiskyagtig følelse, ledsaget af nøddeagtig humlebitterhed.

Der er fuld knald på smagsnuancerne. Bitterhed og sødme er nærmest hidstige, påtrængende og vidunderligt fyldige. Så gør det egentlig ikke så meget, at det samtidig egentlig ikke er så originalt.
4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme