Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Organic Belgian Style Bruin Abbey Ale, Ørbæk (Munchkin og Munkeøl I)

Spillet starter …

Munchkin er ikke noget helaftensspil a la Matador eller Trivial Pursuit, men det er så morsomt, at er man først gået gang, skal man liige have et spil til – og et til – og et til … Vi kunne nu kun nå tre. Med små børn på matriklen, og arbejdende mennesker blandt gæster blev der sat en naturlig stopper for, hvor sent det blev.

Det startede ellers stille og roligt med et par kogte myretuer, der gavmildt forsynede undertegnede med et ekstra level fra start. Og så kastede vi ellers plutoniumdrager i nakken på hinanden, vinkede til stenede golemer og bekæmpede både advokater og forsikringsagenter … Munchkin er et meget sjovt spil.

Det første bryg, der blev nydt til, var en økologisk og meget dansk kopi af, hvad der skulle forestille at være en mørk, belgisk klosterøl. Belgisk i stilen, dansk i virkeligheden … tysk er den i hvert fald ikke, idet den er tilsat rørsukker. Det er dog langt fra så galt som med den Blonde i samme serie, som vi prøvede senere på aftenen – den når skal vi nok nå til.

Bruin hedder den – og man forventer noget mørkt øl. Man får så noget, der snarere er orange – også skummet. Men brunt, næh. Skummet kollapser hurtigt, og viser ikke nogen klæbeevne. Selve brygget har en syrlig og våd bouquet, der ikke rigtig formår at vække begejstring eller genkendelse.

De første par mundfulde er jævnt kedelige. Man konstaterer, at man smager vandet, men så tager brygget heldigvis fat. Brygget gnider sig sukkersødt henover tungen og et krydret indslag af anis akkompagnerer let og elegant. Brygget bliver hurtigt også fyldigere, det er en letsprittet fylde, der heldigvis ikke er overdrevet, men lige tilpas. Brygget holder 6,5% hvilket ikke er meget i betragtning af, hvor tydelig alkoholen faktisk er. Man kan takke den relativt lave alkoholprocent for, at spritten ikke tager for meget over.

En sød, letkrydret og tilpas sprittet oplevelse, hvor nøgleordet netop er let og uden de store armsving.

Til et spil Munchkin kunne man måske have ønsket noget med lidt mere knald på. Men så må man jo bare spille lidt voldsommere i stedet for – Wandering Monster!
4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme