Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Ole Øl-Ninja, Indledning

Så må jeg vist hellere starte et tema …

Dangit … Så blev man ellers lige lagt ned. Jeg burde have set det komme, for jeg vidste jo godt, at min gæst var mester i nin-jutsu. Eller … det var sgu egentlig nok derfor jeg ikke opdagede det, før det var for sent – nu jeg lige tænker nærmere over det.

Jeg ville ellers have forventet at blive nedlagt med et samurai-sværd, eller med nogle judo-greb. Men nej, det var nogen langt langt farligere våben, der blev taget i brug.

Det var øl.

Gode øl, endda.

Ole, som min ven hedder, bor ikke langt fra Voldby, hvor købmandsgården er endda overordentligt velforsynet med kvalitetsøl. Et større udvalg blev pakket og så drog han ellers nordvest på for at aflægge mig et besøg. Jeg har kendt Ole i årevis via nettet, men aldrig mødt ham i virkeligheden. Det er en måde at mødes på, der er særlig for vores tid – at møde folk i virkeligheden, man kun kender fra internettet.

Og mens jeg stadig ikke er helt på højkant efter de ret mange snu ninja-trick, der blev udøvet på mig mandag aften, tænker jeg, at jeg alligevel hellere må se at få noget struktur på de mange oplevelser. De næste mange anmeldelser vil derfor være de mange øl, som Ole havde med til mig, og som vi prøvede i fællesskab. Afprøvningerne blev desuden optaget på video, så der er også rigeligt materiale til YouTube-kanalen, skal jeg ellers lige love for.

En begyndelse er, at liste de mange øl op, og så ellers tage dem fra en ende af. Hermed følger øllene i den rækkefølge de blev brugt til at få mig onduleret på ægte ninja-manér:

 1. Beavertown Heavy Water, Beavertown Brewery, UK (Imperial stout med hindbær, kakao og vanille, 9,5% ABV).
 2. Black Sun, Frau Gruber, DE (Stout, 6,3% ABV)
 3. Konx, Omnipollo, SE (Non-alcoholic mini pale ale, 0,3% ABV)
 4. Toasted Maple Stout, Lervig, NO (Imperial stout m. ahorn, laktose og vanille, 12% ABV)
 5. Tasty Juice, Lervig, NO (Dobbelt tørhumlet IPA, 6% ABV)
 6. Trolltunga, Buxton Brewery, UK (Sour IPA med stikkelsbær, 6,3% ABV)
 7. Mojo IPA, Stone Barrel, IE (IPA med havre, 6% ABV)
 8. Yulu Loose Leaf Pale Ale, Siren Craft Brew, UK (Pale Ale med te og citronskal 3,6%)
 9. Graxx the Cream Horn Gobbler, Demoersleutel Beer Engineers, NL (Mocha Hazelnut Cream Horn Stout med kaffe, laktose, hasselnødder og kakaostykker, 9%)
 10. Premium Organic IPA, Brouwerij De Leckere, NL (Alkoholfri IPA med emmermalt, <0,5% ABV)
 11. Abordaia, Basqueland Brewing/Cerveses La Pirata, EUK/ES (Imperial Stout med vanille, 9,5% ABV)

Så har jeg vist også fået kam til mit lange hår – og en anledning til at lade mig afgifte. Om det bliver helt indtil temaet her er afsluttet, at den står på mineral- og sodavand, kaffe og mælk, samt andre drikke, man ikke bliver fuld af ved jeg nu ikke. Men at der kommer en mindre pause i eskapaderne er ganske vist.

Vi ses snarest til den første anmeldelse. Både på skrift og på video.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 5. februar 2020 — 16:11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme