Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

ØPA (Økologisk Pale Ale), Ørbæk

– Velvalgt fegave

Bloggen har ligget lidt stille på det sidste. Det skyldes ikke, at jeg har mistet lysten til at blogge om øl – ingenlunde, men andre opgaver har meldt sig, som man fx kan se af det sidste indlæg, er jeg og min viv begyndt at lægge vores tegneserie på nettet. Ambitionen er, på sigt – forhåbentlig kort sigt, men ellers på langt sigt – at få en fast stribe et sted. Indtil da kan serien nydes ganske gratis her. I skrivende stund uploader vi en ny stribe hver dag. Det kommer ikke til at fortsætte i samme tempo senere hen, men vi lover, at de vil komme med jævne mellemrum, og nok minimum en gang om ugen i fremtiden.
Dagens øl var en såkaldt fegave, som min viv havde modtaget fra det internetforum for slyngemødre, hun er aktiv i. Et sted i forumet fortæller man, hvad man kunne ønske sig, og en anden aktiv på forumet sender så disse ting – men uden at modtageren ved præcis, hvem afsenderen er. Betingelsen for at modtage en sådan gave er selvfølgelig også, at man selv sender en, så det ikke bliver den rene underskudsforretning.
Med i fegavekonceptet er også, at der også er små ting til børnene og samleveren m/k. I min mit tilfælde altså nærværende fine pale ale fra det økologiske bryggeri. Jeg har konstateret en fin overensstemmelse mellem det, der står på etiketten, og min egen oplevelse, så der er ingen grund til at referere det, da min egen oplevelse bagefter blot vil være en gentagelse. Men det er rart, at man undtagelsesvis finder en øl, der faktisk holder alt hvad den lover – og måske endda lidt til.
Den lægger ud med en sød, blomsteragtig duft. Farven er fint mørkegul med et overordentligt klæbrigt, tæt skum. Det let slørede udseende peger i retning af en ufiltreret øl, hvilket dog ikke fremgår noget sted.
Smagen skuffer ikke, selvom det egentlig ikke er det søde, der dominerer. Brygget er kraftigt bittert og alligevel blidt på samme tid. Det føles som en essens, der fylder mundhulen og kondenserer ved mandlerne. Det er en næsten eksplosiv aroma, der frigives i det øjeblik brygget rammer tungen – det er ikke bare en oplevelse udi velkomponeret aroma, det er også en oplevelse i sig selv at få den i ganen. Bitterheden kommer igen i eftersmagen, hvor den efterlader munden med en behageligt blid fornemmelse, slet ikke ulig Pilsner Urquells uforlignelige eftersmag.
Bagom bitterheden mærkes de søde toner også. Det er en blomsteragtig sødme, der minder om den ikke uvelkendte hyldeblomstaroma, kombineret med den mere eksotiske – men her på bloggen heller ikke ukendte rosenaroma, der også huskes fra Punk IPA og den mindre vellykkede BrewDog-øl 5 am. Saint.
Ikke bare en vellykket øl, den er også økologisk og som fegave var den overordentligt velvalgt. Skål og tak!

4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:47

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme