Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Ølvalg 2020

Husk også selv at stemme …

Et tip om sure belgiere fra twitterbrugeren @blommeregner (der i øvrigt er en fest at følge) sendte mig for et par dage siden en tur på indkøb i Føtex Thisted. Jeg kom hjem med mere end jeg lige havde planlagt.

Ud over de forjættede belgiske øl, der vist teknisk set ikke var sure alligevel – men hey, en anbefaling er en anbefaling – var er også nye øl fra To Øl, en øl fra Thisted Bryghus, jeg ikke havde prøvet før, samt tre øl, der indgår i et ølvalg, foranstaltet af Danske Ølentusiaster i samarbejde med Skanderborg Bryghus.
Samtidig var der tilbud på specialøl – 5 for 100. Havde tilbuddet ikke været der, tror jeg ikke, jeg havde slået til (og suppleret med det løse, jeg havde prøvet i forvejen.) Så tingene faldt så nydeligt på plads, og jeg fik oven i købet anledning til at starte et nyt tema.

Det endda før jeg har gjort temaet om hedengangne Broaden & Build færdig. Den sidste øl i den serie er imidlertid en meget tung og tæt Imperial Stout, som jeg gerne vil gemme lidt til en særlig lejlighed. En sådan lejlighed kunne være min anmeldelse nummer 1250. Men det kommer ikke til at ske – den første øl i Ølvalg 2020 er allerede prøvesmagt, og den bliver anmeldt som den næste øl, der også er nummer 1250.
Det kommer måske som en overraskelse for nogle, at jeg ikke sidder med en øl i den ene hånd, mens jeg straks anmelder den på bloggen med den anden. Men det er faktisk meget meget sjældent jeg gør det. Tværtimod sker det med jævne mellemrum, at der er kø i anmeldelserne – at jeg får afprøvet flere nye øl, uden at jeg når at anmelde én før jeg prøvesmager den næste.

Jeg vil altså i løbet af de næste indlæg anmelde de tre øl fra Danske Ølentusiasters og Skanderborg Bryghus’ Ølvalg. Der er tale om tre IPA’er – typen, der er temaet for valget. Måske (jeg siger måske) er det også forklaringen på, at IPA’en glimrede ved sit fravær i Skanderborg Bryghus’ ‘Far til Fire’-gaveæske, som jeg anmeldte tidligere på året? Skanderborg havde tre IPA’er på bedding, som de imidlertid ikke ville udgive, fordi der var noget større i vente?

De tre øl er:

  • Den Lange Sørejse, Engelsk Klassisk IPA, 5,0%
  • Den Nye Humlejuice, US New England IPA, 5,2%
  • De Bitre Humler, US West Coast IPA, 5,4%

Man kan læse om dem på Ølvalg 2020’s hjemmeside, man kan også vente på mine anmeldelser, eller man kan kombinere det på den måde, der bedst passer én. Jeg vil selvfølgelig selv deltage i valget, og forinden – når alle bryg er afprøvet – afsløre hvilken jeg har tænkt mig at stemme på.
Det vil jeg i øvrigt gøre uanset kvaliteten af brygget. Jeg hilser alle initiativer velkomne, der gør forbrugerne mere bevidst om, hvilke andre øl, end industriens tynde standardudvalg, der findes derude. Om bryggene så er lige så tynde som storindustriens, yder de stadig noget kærkommen konkurrence til nogle alt for få fortsat alt for dominerende masseproducenter.

Vi ses snarest til anmeldelse af første eksemplar. Valget finder sted indtil 4. december – så der er lidt tid at løbe på.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. oktober 2020 — 17:10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme