Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Økologisk Julefred, Thisted Bryghus

God debut for julesæsonen


Ja, selvom jeg egentlig selv ikke kan fordrage jul før december – eller i hvert fald advent – så bliver jeg jo selv nødt til at starte tidligt, hvis jeg skal nå igennem en bare tilnærmelsesvis væsentlig del af det store udbud af juleøl. Så i embeds medfør er jeg atter tvunget til at gøre noget jeg hader, ja, det er sandelig hårdt at være ølblogger med alt det øl, der skal anmeldes.

Sidste år gjaldt det i høj grad standardudvalget af juleøl, hvilket nok vil gøre årets anmeldelser mere interessante for dem, som interesserer sig mere for de små bryggeriers produkter. Og heldigt er det, at min lolkae Fakta pludselig nærmest bugner af interessante øl – ikke mindst juleøl, der bare venter på at blive anmeldt.

Som nu denne øl, som i øvrigt på stedet gav mig lyst til at skrive om øl igen. Det var en lyst, der havde ligget lidt brak, men øko-øl fra Thisted, jeg endnu ikke kender – ja, det var åbenbart det, der skulle give mig inspirationen igen.

Og flot ser det ud. En gylden, cremet skumkrone troner over et dyborange bryg. Den dufter dog ikke af så meget. Faktisk ikke rigtig af noget.

Men det gør ikke noget, for smagen fejler absolut intet. Det er en både sød og bitterkrydret øl, præget af især karamel- og malttoner i forgrunden og en lækker, tør humlebitterhed bagude. De to smage er vel afstemt hinanden, som to brikker i et puslespil passer de til hinanden, og udgør en aldeles velkomponeret helhed. Den let nellikeagtige smag af bittert og sødt gør det til en velegnet juleøl, og det er vist faktisk første gang, jeg har oplevet, at en juleøl rent faktisk ville egne sig til den søde julemad.
4-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 01:02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme