Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Natekspressen, Vestfyen

– Samt tak, en nekrolog og andet.

Strømmen af indlæg er taget lidt af. Det skyldes ikke manglende lyst eller inspiration, men blot at nytårstemaet nu er slut, så jeg ikke længere føler mig forpligtet til at anmelde mange øl i træk. Mit køleskab er næsten tomt for øl, og der ligger kun nogle få spændende og venter på at blive nydt. Der er ikke mere af det letdrikkelige stads – det er det, som nævnt, for en tid slut med. Af samme grund ændrer bloggen navn tilbage til det, den hed før, da der forhåbentlig vil være mindre brok, og mere blog i et godt stykke tid fremover.

Jeg vil bruge anledningen til at sige tak til nogle af dem, der er med til at gøre det at være ølblogger en fornøjelse. En af de vigtigste – i hvert fald når det gælder om at hverve læsere – er desværre gået bort efter et alt for kort liv. Det gælder hjemmesiden Beerticker.dk, der efter to år har måttet lukke på grund af manglende financiering. Anmeldelse for anmeldelse har Beerticker ellers postet næsten alt hvad jeg har skrevet, og selvom jeg hist og her har udtrykt min benovelse over at være omtalt, har jeg desværre aldrig fået sagt manden bag, Peter Myrup Olesen rigtig tak. Måske lyder det lidt vel melodramatisk, men sagen er den, at det virkelig har glædet mig at se på statcounter, hvor mange der faktisk har opdaget min blog via Beerticker – og det er åbenbart definitivt slut.
Det er ærgerligt, men så må jeg jo nøjes med de læsere, jeg får fra google i stedet. Folk, der jævnligt har været inde på Beerticker, må jo også orientere sig, så mon ikke de fortsat vil blive ført til min ølblog, hvis ellers jeg arbejder nok for sagen.

Jeg vil også sige min familie tak, både for opbakning og overbærenhed, det gælder både min søde viv, vores fælles, dejlige dreng, der ikke altid synes det er lige hyggeligt at ligge på skødet af far, mens far skriver (især fordi han selv har så meget lyst til at hamre i tastaturet) og min papsøn, der så engageret spørger til, hvordan det går med bloggeriet.

Jeg vil også sige tak til alle dem, der tager sig tid til at kommentere mine mange indlæg. Det er især rart, når man får kredit for anmeldelser, man har gjort sig umage med, og som man efterfølgende får ros for. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis man samtidig er enig med dem.


Så tak for det, Peter og Jakob, og selvfølgelig til alle andre, der også tager sig tid til at kommentere og rose.

Tak selvfølgelig også til bryggerierne – ingen nævnt, ingen glemt – for, ind imellem at producere noget, der behager blot en kende over gennemsnittet.

Som nu fx dagens øl, Natekspressen fra Bryggeriet Vestfyen. At dømme på udseende og smag, er der tale om en bajersk øl, og med en alkoholprocent på 6, fristes man næsten til at sige bajersk guldøl. Der står imidlertid intet om hvilken øltype, der er tale om på flasken, så man er overladt til kvalificeret gætteri. Farven er mørkorange, grænsende til det brunlige, og skummet er off-white, næsten gyldent, tæt og klæbende sig til glasset. Duften er klart sødlig med toner af frugt og karamel.

Smagen er en gammelkendt kombination af bitter humle og karamelagtigt sød maltsmag. Fyldigheden er afgjort godkendt, hvilket faktisk redder den fra at være middelmådig, da smagsudtrykket faktisk ikke er særlig stærkt. Den letbitre eftersmag klinger også alt for hurtigt og uengageret ud. Smagen kilder jævnt på hele tungen, og formår ikke at vælge nogle steder ud, hvor der kildes ekstra meget.

Lidt mere distinkte smagsindtryk – ja, mere smag i det hele taget, ville afgjort have gjort brygget mere interessant, men i stedet kan man vel nøjes med noget, der egentlig bare smager godt.
3-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 11:11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme