Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Monterey Steam Beer, Thisted Bryghus

MontereyLavpris-pletskud …

Nu var det Gedveds tur til at give. Som to sjæle med én tanke havde han også taget en øl fra Thisted Bryghus med. Bryggeriet har for ikke længe siden lanceret en serie på tre øl efter amerikansk forbillede, og fra den havde Gedved ‘Monterey Steam Beer’ med. Ud over dén kan man få en ‘Boston American Pale Ale’ samt en ‘Seattle Coffee Stout’. Meget dyre er de ikke. De koster kr. 15,- stykket, hvilket er normalpris for jævne specialøl. Men selvom prisen er lav, behøver bryggene på den ene side ikke være jævne men på den anden side heller ikke specielt specielle. Min skepsisfunktion var i hvert fald i drift efter Carlsbergs forkølede bud på en Steam Beer. Men okay – genren skal ikke dømmes på baggrund af Carlsbergs forsøg på at være hipster.

Brygget formår i hvert fald at gøre et godt førstehåndsindtryk med en bouquet, der allerede udløses og mærkes op til en meter væk ved skænkning. Bitter pilsnerhumle og lige akkurat den rigtige mængde fusel til, at det ikke bliver krast, forenes i skønhed. Visuelt kan man heller ikke undlade at blive en smule benovet. Bryggets lød er knækket et par toner mørkere end kobberorange i en aldeles nydelig classic-farve med matchende letgylden skumkrone. Jeg forbander de to forrige øls alkohol, der fik mig til at glemme at fotografere det skænkede øl. Den tomme flaske var alt, jeg pligtskyldigt kunne forevige senere.

Brygget karakteriseres ved en fyldig maltprofil som solid bund. Ovenpå er ikke bare drysset, snarere kastet vældige håndfulde af bitter-til-kras humle. Allerede her, tør jeg sværge, uden på stående fod at kunne komme med konkrete eksempler, at jeg ofte har betalt flere penge for ringere øl end denne. Alene smagens kraft sparker den langt op over kvaliteten i prisklassen. At smagen så i øvrigt er ganske velafstemt – rigeligt af både malt og humle – gør jo bare helhedsindtrykket endnu bedre. Eftersmagen er lidt mere dæmpet, men i øvrigt med samme smagsindtryk, så brygget – som var det en kedel der er ovre at koge, først fløjter kraftigt, siden – når den tages af blusset – lige så stille falder til ro igen.

Gedved var vist igen ikke helt så begejstret. Han havde endnu en koncertanalogi i ærmet. Brygget mindede ham om at være til Lars HUG-koncert en lørdag eftermiddag.  Det kan såmænd være meget fedt i øjeblikket, men det er næppe noget, man husker særlig godt bagefter.

Jeg tillader mig at være en smule uenig og trumfer Gedveds

4-stjerner

med

4-en-halv-stjerne

Gedved havde en øl mere med. Den har jeg lovet at gemme, til han kommer forbi igen. Det varer nok ikke så længe. Så kan jeg få endnu et hængeparti – netop som man er sluppet af med ét.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 25. november 2020 — 17:04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme