Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Meyers Juniper Dubbel 2014, Ørbæk

2015-08-24 19.09.04God og dyr …

Det bliver ikke meget mere gourmet-agtigt, end når TV/Folketingskokken Claus Meyer og Mike Murphy (hvem det så end er – er for doven til at google det lige nu) går sammen med det økologiske bryggeri Ørbæk for at lave en god øl. Selv når den ikke er efter tyske renhedsforskrifter – den indeholder både grene og bær fra enebærbuske … en slags gin-øl, måske?

Gin er imidlertid klart – og det er nærværende øl ikke. Den er forfriskende ufiltreret i rødbrune nuancer, som nydes efter at bouquet for længst har sendt velbehagelige impulser op til hjernens olfaktoriske synapser. Det sker sådan set allerede ved åbning. De letparfumerede rosenindtryk er vel også næsten primordiale i deres velduft, ligesom den bitre kaffe og velfyldige mørke malt, der følger med. Oveni pryder en fyldig vanilleessens som glasur. Det eneste, der måske ikke gør det store indtryk er skummet. Ganske lyst og ikke særlig højt, men det er da virkelig også kun hvis man skal have et eller andet at beklage sig over, at det formår at nage.

Og klage kan man heller ikke over smagen. Den er næsten overvældende i sit udtryk med fylde af karamellikør (der giver intuitiv mening i betragtning af bryggets 9,2% alkohol) sammen med bitre noter af kaffe og søde noter af brunkager (mon ikke enebærrene spiller ind her). De fine indtryk blandes, transcenderer og kommer ud på den anden side som en kraftig smag af ananaskirsebær, der især mærkes ved gummerne.

Ananaskirsebær er en aquired taste. Mange vil nok sige stop her, og hælde resten ud, men jeg elsker det. Det er en øl, der virkelig tør smage af sig selv og kun sig selv, og så oven i købet så kraftigt, at man kommer til at svede af det.

Det eneste man kan klage over er prisen. 35 bobs for 0,33 liter er for dyrt, også selvom hver dråbe måtte føles som en lille guldskat i sig selv.

5-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 18:08

2 Comments

Add a Comment
  1. hvor kan man få den?

  2. Efter sigende kun i Meyers egen restaurant. Jeg var selv heldig at få den i en sending fra Nemlig – tror jeg vist nok. Men det var et midlertidigt slagtilbud.

    Hold evt. øje med min facebookside. Jeg smider et heads up op, hvis jeg ser den (andre er velkomne til at gøre det samme. Man kan godt poste derinde).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme