Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Limfjordsporter Lakrids, Thisted Bryghus (CB&WF 2016 I)

2016-08-26 15.35.02Do mess with perfection …

Det var de fem øl, som jeg ikke fik skrevet om i sidste indlæg, jeg kom fra … eller rettere – endelig er kommet til. De samles under hatten “CB&WF 2016” hvilket de kvikkeste læsere allerede har gennemskuet som en forkortelse for “Copenhagen Beer & Whisky Festival 2016”. Ja, det var ikke fordi, der pludselig var gået Karsten Lauritzen i den – kun ren og skær dovenskab.

Historien om dette bryg kender jeg ikke. Men man kender typen. Man har succes med ét eller andet. Et album, en film, et styresystem til PC’en … og man kan bare ikke lade være. Selvom man faktisk har skabt det perfekte så skal man absolut lige alligevel prøve … Altså, det gik jo så godt sidst, så nu prøver man lige at rette lidt til hist og pist, og så … går det galt. Det, der som minimum var tænkt som en forlængelse af succes’en, flopper fælt, og ligger som en bunke murbrokker og splintret tømmer blandet med glasskår og bøjet stål i en stor bunke foran én.

Derfor gik jeg længe uden om denne øl. Jeg vidste ikke, om jeg gad løbe den oplagte risiko for skuffelse, ikke mindst med Mikkellers Beer Geek Limfjordsporter, som jeg prøvede i Lokomotivhallen tidligere på året, og som ikke var nogen større nydelse in mente. Desuden har jeg fundet den unødigt dyr – noget man ikke kan kritisere den oprindelige Limfjordsporter for. Og at få lov til at betale ekstra for en skuffelse, fandt jeg ikke videre attraktivt

Men når man sådan får den langet over disken på en ølfestival, er det selvfølgelig en anden sag. Jeg nippede én gang, og konstaterede, at den fortjente sin egen anmeldelse.

At brygget er kulsort, tykt og klæbrigt giver sig selv. Den ekstra lakrids – som mig bekendt er den eneste forskel på denne og den oprindelige Limfjordsporter – gør forståeligt nok hverken brygget tyndere eller lysere. Både duft og smag er den fulde, tætte stoutfornøjelse af røg, fed malt og kaffe, som man kender den – bare tilsat ekstra lakrids. Brygget smager egentlig som det plejer, men med ekstra meget af den engelske lakrids, man fik som barn, når man var forkølet, og som gav ekstra luft og en antydning af trykken for bryst og i svælg.

Og man skulle tro, at det ville give en eller anden form for disharmoni – men det gør det ikke. Der er vitterlig tale om en luksusudgave af limfjordsporteren. Den bliver faktisk bedre. Thisted Bryghus gør det umulige, de fikser noget, der ikke er i stykker, de fifler med det perfekte og de slipper godt fra det.

Det er vel ikke for ingenting, at de herhjemme blev kåret som Årets Bryggeri 2015.

Og selvom lakridsen virkelig smyger sig om, og indtager alle de andre lækre smage, brygget indeholder, overdøver det dem ikke. Ej heller er der så meget som antydningen af missmag eller ubalance – der er ingen fornemmelse af tørt lakridspulver i eftersmagen. Kun fuldfed, fyldig, tung, ufortyndet lakridsjuice med følelsen af velskænket Limfjordsporter oveni.

5-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme