Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Liberty Ale, Anchor Brewing Co.


Sprød amerikaner

Der er lidt længere mellem indlæggene i denne tid, fordi der generelt er mindre tid til rådighed til at smage, subsidiært skrive om, øl, når man har fuldtidsjob – og to små børn. Men jeg skriver trofast videre i det omfang det er muligt for mig, og glæder mig i øvrigt over, at ingen med rimelighed kan kalde mig alkoholiker, da jeg som altid kun sjældent drikker andre øl end de, der omtales her på bloggen.

Liberty Ale fra californiske Anchor Brewing Co. er en frisk pale ale af den lystigt skummende slags. En tæt marengsmasse lægger sig over det næsten citrongule bryg, der dufter af sød pilsnerhumle med en snert af friske forårsblomster

Det er en frisk og sprød øl, knasende i både sin brusende karakter og vederkvægelse. Bitterheden er ramt lige i centrum med karakter af grannåle og lakrids afrundet af rosensødme. Det er en øl med masser af smag, der sagtens kan nydes afkølet, den fungerer godt til lette, lyse retter og ellers som nydeøl – men ikke til en hel aften, det er den trods alt for lettilgængelig til.

Det er en anbefalelsesværdig begynderspecialøl til folk med hang til det lyse øl. Også det lyse øl kan være interessant, hvilket elskere af specialøl naturligvis allerede vil vide, mens de uoplyste masser fortsat må søbe i det tynde, lyse øl. Ræk denne øl til en underkuet nyder af de store bryggeriers tynde sprøjt, og der er en adækvat chance for, at hint individ vil opdage specialøllenes fortræffeligheder. Ellers kan man glæde sig over en specialøl, der trods alt ikke er mere speciel, end at man også bare kan nyde den.
4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme