Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Lanternen, Nibe Bryghus

Det går bedre …


Så er det kommet så vidt. Mit og min kones julekalenderprojekt Spelt-segmentets julekalender er gået i luften med den første stribe! Der kommer også til at køre en konkurrence på bloggen, hvor man skal svare på et dagligt spørgsmål til striben fra den foregående dag .Med andre ord kommer første spørgsmål i morgen, så forbliv indstillet og bliv eventuelt som fan på Spelt-segmentets facebook-side.

Men nok om det, det er trods alt øl det handler om – og en spændende en af slagsen: En Belgisk Dubbel-type fra Nibe Bryghus, der i øvrigt har sin debut her på bloggen. At det er en dubbel, har en anden læser været så venlig at forklare mig, betyder, at øllet er brygget både med over- og undergær. Jeg ved, der også findes tripler – de må vel så være brygget med mellemgær, men hvad så med quardrupler, der også findes?

Det må indtil videre stå hen i det uvisse – jeg vil prøve at undersøge det, hvis jeg finder tid mellem rentegningerne og. ølsmagningerne.

Og jeg er tydeligvis rendt ind i en stime gode øl. Jeg har selvfølgelig også besluttet mig for at holde mig til de interessante juleøl i år, og det giver bestemt mere lyst til at smage løs. Og dagens øl er ingen undtagelse.

Det er en meget mørk øl, hvis gær vil kunne ses tydeligt på indersiden af flasken, hvis den har stået eller ligget et stykke tid. Det er derfor vigtigt at huske at agitere flasken før man skænker. Under denne proces vil der hæve sig en flot, gylden, klæbrig omend. noget luftig skumkrone., der .dufter om ikke gennemtrængende så dog fyldigt af chokolade.

De første par mundfulde byder en særlig overraskelse. Øllet prikker på tungen, ja det brænder faktisk ikke ulig en mild chili tilsat kakao – en lækkerbisken i sig selv. Derudover byder den på fine søde chokoladeindtryk og lige så fine kaffeindtryk. Man kan måske ærgre sig lidt over, at indtrykkene aldrig bliver mere end fine, og derfor måske også en smule spinkle. De bliver fx ikke overvældende eller bare kraftige.

For selvom Lanternen, med sin initiale prikken, der desværre også forsvinder efterhånden, nok formår at imponere, så ender den ikke med at være ekstraordinær. Den har et par positive særegenheder samt en meget behagelig og langvarig kaffebitter eftersmag, en cremet fylde … og så heller ikke så forfærdelig meget mere.

Men det er en god øl, der med sin fine sødme og fylde egner sig udmærket til julens mad, og den giver mig ganske afgjort lyst til at prøve flere øl fra Nibe Bryghus.
4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:34

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme