Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Kvicklys Ølfestivalg 2015

Så er vi nået til den tid på året igen. Og igen er det en anden tid på året end sidste år. Jeg ved ikke, hvilke retningslinjer Kvickly vælger at arrangere Ølfestivalg ud fra, men åbenbart er det ikke vigtigt, at det fx bliver lagt i samme uge hvert år eller noget lignende. Måske vil de bare ikke have, at kunderne ved det i forvejen, og så lige pludselig – BANG! – så ligger de der.

Uanset hvad, er det med stor glæde at jeg gør vitterlig, at Kvickly igen har doneret én af hver øl Festivalg-øl til anmeldelse her på bloggen. Det drejer sig om ti styk, og igen vil jeg anmelde dem alle og til sidst udnævne min favorit.

2015-06-20 13.30.43

 

Der er tale om (i tilfældig og ikke Prioriteret rækkefølge – i.e. samme rækkefølge som på billedet:

1. Sailor IPA, Bryghuset Braunstein
2. Oat Malt Stout, Krenkerup
3. Mørk Hvede, Fur
4. Hærværk, Svaneke
5. Grodziskie/Grätzen, Vestfyen
6. Ærø Tangøl, Rise Bryggeri
7. Urkilde 2015, Rækker Mølle Bryghus
8. Coffee Stout, Raasted
9. Shandy Ginger, Ørbæk
10. Skumhest, Pladderballe Bryghus

Nørrebro Bryghus, Indslev og Thisted Bryghus deltager ikke i år. Der er ikke kommet nogen nye til i forhold til sidste års Ølfestivalg heller. Jeg skal ikke kloge mig på grundene til, at deltagerne varierer.

Uanset hvad glæder jeg mig til at komme i gang. Jeg er glad for Kvicklys Ølfestivalg, fordi det gør alternative bryg almindeligt tilgængelige i handlen. Samtidig er det en lejlighed for bryggerierne til at pudse innovationen af. Endelig ser det ud til, at Ølfestivalgets øl afspejler, hvad der (undskyld udtrykket) trender lige nu. Det var en vinkel, jeg ikke rigtig fik lagt ordentligt sidste år, som jeg vil gøre mere ud af denne gang.

Sidste år var hvedeøllene meget i vælten. Det er de ikke i år (og det glæder mig). I stedet ser det ud til at det er blevet endnu mere populært at krydre øllet på nye måder. Her slår trends fra det (lidt for) populære (og popsmarte) nordiske køkken blandt andet igennem.

Men det skal vi nok nå til alt sammen. Jeg vil ikke afsløre mere her, men hellere vente til selve anmeldelserne, hvor jeg også kan gå langt mere i dybden. Skulle nogle af øllene være dårlige, vil jeg også se, om jeg kan synke dybere i mine anmeldelser end før …

Her til sidst i det indledende indlæg skal der lyde en ny stor tak til Kvickly for den fine donation. Jeg er stolt af for andet år i træk at få bekræftet, at et af landets førende supermarkeder finder min blog så vigtig, at de vil lade mig få øllene gratis til anmeldelse.

RETTELSE: I skrivende stund, 26/06-2015 opdager jeg, at jeg i dette indlæg har hævdet, at der ikke er nogen nye deltagere i forhold til sidste år. Det passer ikke. Rise Bryggeri fra Ærø deltager, som det fremgår af listen. De var ikke med sidste år. Beklager fejlen.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme