Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Kvicklys Ølfestivalg 2014 – afslutning

Og jeg stemmer på …
Trommehvirvel … … …
Jep – jeg vælger at stemme på outsideren American Pale Ale fra Fur bryghus. Det er det øl, hvis smag står klarest i erindring for mig, og det er helt klart også det bryg, der for mig fremstod som det konceptuelt klart mest fuldendte. Det er en simpel øl, men med et klart budskab i den både fabelagtigt friske og krasbørstigt bitre Cascade-humle, som jeg efter mødet med denne øl hermed erklærer for min favorithumle. En øl, der som den, lærer mig noget nyt – ikke bare på et intellektuelt niveau, men også på et (det lyder så voldsomt, men nej, jeg er ikke ved at bryde sammen af begejstring) emotionelt niveau, at dette er den bedste humle jeg indtil videre er stødt på – skal selvfølgelig have en vurdering derefter. Det er desuden klart en øl, jeg kunne finde på at købe igen – bare for at nyde den, og sådan har jeg det ikke med nogen af de andre bryg, på trods af tilsvarende karakterer.
Som man vil se på karaktergivningen er American Pale Ale ikke den bedste øl, jeg har smagt i år, så åbenbaringen var trods alt begrænset, ligesom eventet ‘Kvicklys Ølfestivalg 2014’ heller ikke var en åbenbaring af de helt store. Det var det heller ikke de foregående år, men jeg tror jeg roligt kan sige, at i betragtning af de øl, jeg nåede at vurdere de foregående år, så har niveauet i år fået et løft. 
Den højeste karakter, jeg har givet en Ølfestivalg-øl tidliger er fire stjerner. Denne rekord er blevet slået ikke bare af min vinder, men også af tre andre i eventet. Sidste år var desuden stærkt præget af rene bundskrabere. Kun Szlatmok klarede sig nogenlunde med tre stjerner – de øvrige, inklusive sidste års vinder – vil her blive forbigået i tavshed. I år faldt der derimod kun én bundkaraktér, og det glæder mig oprigtigt, at bryggerierne har kunnet holde et højere niveau denne gang. Det irriterer mig til stadighed, at flere deltagere prøver at få brygget til at smage anderledes ved at tilsætte dit og dat, men tilsvarende fryder jeg mig også over, at de denne gang ikke har opnået noget med det. Tilsætningsøllene henter kun lave karakterer i år med undtagelse af Thisted, der skuffende vendte tilbage med sulfitten.
Jeg vil afslutningsvis sige Kvickly tak for at sponsorere øllene til mine anmeldelser af deres event. Uanset hvad man måtte mene om kvaliteten af bryggene, gør Kvickly med deres event et stort arbejde for at formidle små bryggeriers produkter og – eksistens – til en bred masse af forbrugere, der således kommer til at vide en lille smule bedre. En endnu større tak til Kvickly for det også.
Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme