Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren i overflod"

Krimiøl/Ale no. 100, Den Gyldne Hest.

D. 9. april, dagen for Danmarks besættelse, var min familie og jeg i fængsel. Det drejede sig om det nedlagte Horsens Statsfængsel, hvor der var krimimesse. Måske så I os i fjernsynet dagen efter – vi var med i indslaget fra DR Update. Messen havde i anledning af sit 10 års jubilæum ladet en øl fremstille – en såkaldt Krimiøl – og først i går aftes fik jeg så endelig anledning til at prøve den.

Det er selvfølgelig altid spændende at anmelde den slags unikke temaøl – den bliver tilsyneladende ikke brygget til andre lejligheder … eller gør den? Som vist kaldes den også Ale nr. 100, og søger man på det navn, finder man hurtigt frem til restaurationsbryggeriets hjemmeside, hvor det fremgår, at netop den øl, er brygstedets flagskib.

Det er altså kun etiketten, der er unik. Ellers kan Ale nr. 100 nydes på restaurationen Den Gyldne Hest, Thonbogade 6 i Horsens. Det fremgår i øvrigt, at der må ryges på værtshuset, så det kommer jeg nok ikke selv til foreløbig, og så er det jo godt, at den kan nydes som Krimiøl i stedet.

Krimiøl eller Ale nr. 100 har en flot rødlig farve med gyldent skum. Farven er angiveligt komponeret af bryggets egen farve samt tilsat ammoniseret karamel E150c (suk). Duften er frugtagtigt sød og ganske fyldig, ligesom skummet, der kun falder langsomt.

Smagen er syrligt-sød, endda med en relativt kraftig syrlig note, der dog ikke skæmmer det samlede billede. Til gengæld kan man godt ærgre sig over, at den ledsagende chokoladesødme er ret svag, og ikke rigtig spiller sammen med syrligheden – selvom chokolade jo passer til det meste.

Der er desuden en godkendt humlebitter eftersmag, men det ændrer ikke ved det overordnede indtryk, at man godt kunne have ønsket sig lidt mere af det hele.

Det er ikke så stort et tab, at jeg ikke kommer til at nyde den på Den Gyldne Hest på grund af stedets rygepolitik – for så god er den altså heller ikke.
2-en-halv-stjerne

Updated: 11. juli 2016 — 18:59

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme