Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Klintekongens Stout, Stevns Bryghus

Tilbuddet værd …

Aldrig fik jeg brokket mig over, og siden løst problemet med, min blogs lange ladetid – som jeg havde givet skylden for mit mindre hyppige bloggeri – inden jeg … tog endnu en ordentlig pause. Undskyldningen er arbejde, arbejde, børn, bekymringer og arbejde, der ikke alene dræber lysten til at skrive, men også lysten til at drikke øl.

Ja, sådan kan man have det så omvendt. Det er jo ellers den slags der så tit anføres som årsag til at Jeppe (eller andre) drikker. Måske er det en ADHD-ting, ligesom vi med diagnosen har det med speed (som jeg i øvrigt tager hver dag med tilfredsstillende effekt – men det er en anden historie).

Men Klintekongens Stout altså … Klinten er ikke fra Østlunden, men derimod fra Stevns – den er noget mindre imponerende end den på Møn, men stadig et meget smukt minde om, at den del af landet engang for pænt mange år siden var en lavvandet oceanbund.

Øllet er dog af nyere dato, men alligevel gammelt nok til, at Føtex havde klistret “Køb billigt nu, før vi smider det væk”-mærker på. Det havde jeg også ventet et godt stykke tid på, for øllene kostede vist oprindeligt 40 kr. stykket. Det er alligevel sjældent, jeg køber så dyre øl, hvis jeg ikke på forhånd har fået dem anbefalet. Disse havde jeg derimod hørt, næppe var prisen for Royal Unibrews standardstout værd – den karakteristik kan jeg så allerede nu afsløre ikke gør øllet retfærdig ære.

Brygget dufter sødt og rart af karamel og sød lakrids sammen med en skarp og alligevel kækt sukret kant af rom. At der er tale om en stout og ikke en porter – der er tungere og bitrere – er allerede evident. Den rigelige kulsyre og det deraf høje, brune skum vidner allerede før bryggets entre i kæften yderligere om stoutens lethed.

Man overraskes over bryggets fortrinsvis bitre aroma. Den er smagfuld af branket karamel og rom, blandet i en måske en anelse for tynd kaffe, der til gengæld er brygget af udsøgte bønner og smagt til med sød, finsk lakrids. Selvom jeg måske ville være mere begejstret for porterversionen, redder de 7,5 % alkohol og den deraf følgende fine, småtbrændende romessens oplevelsen, der stundom er på nippet til at blive lige lidt for let.

Alt i alt både elegant og aromatisk. Måske ikke 40 kroner værd, men til udsmidningstilbudsprisen var kvaliteten bestemt ikke urimelig.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 25. november 2017 — 10:15

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme