Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Kaiserdom Hefe-Weißbier, Kaiserdom Privatbrauerei

– Sydtysk skuffelse

Vi er nået til den sidste i Faktas tilbud på udenlandske øl, tre fra Kaiserdom-bryggeriet, alle tilgængelige i Kvickly og Super Brugsen, føj dertil en engelsk ale, og en tjekkisk schwarzbier, begge to testet ved tidligere lejlighed, i øvrigt ligesom Kaiserdoms pilsner.

Jeg har tidligere luftet – og modereret – den holdning, at ordentligt tysk Weißbier kun kan laves i Sydtyskland, og helst Bayern. Jeg har imidlertid aldrig hævdet, og erfaringerne har også vist, at sydtysk herkomst er nogen garanti for kvalitet. Så armene var bestemt ikke hævet på forhånd, da dagens øl skulle afprøves. Faktisk er det en mindre lettelse at være igennem Kaiserdoms repertoire af standardsprøjt, for det har hidtil ikke været nogen større fornøjelse – snarere en lidt tynd omgang.

Det starter ellers godt, med en korngul øl med fyldigt skum,og en liflig sød duft af græs og humle. Den er næsten gennemsigtigt klar indtil flasken agiteres – så breder gæren sig som en tæt sky igennem brygget. Det er et fantastisk skue, men det får en ekstra kommentar senere i indlægget, kan jeg godt afsløre.

Skummet, som man sagtens kan nå at smage på, før det falder, smager aromatisk sødt af hyldeblomst. Men når man når ned til brygget bliver oplevelsen en ganske anden.

Smagen er meget syrlig. Faktisk smager den nærmest som lige dele eddike og citron til 5-6 dele vand, og der er ikke spor af den humle, der ellers tydeligt kunne mærkes i duften. Snart melder der sig også en kraftig bismag af gær. Som jeg tidligere har bemærket er dette en del af den tyske Weißbiers smag, men her er det faktisk for meget. Gærsmagen er ikke længere et pift, et hint, som brygget passerer svælget og render ned i mavesækken. Det er en kraftig, dominerende smag, og den er faktisk ikke spor velbehagelig.

Den meget gærede smag har fået mig til at overveje, om tricket med at agitere flasken overhovedet er en fordel altid. Indtil videre har det været det, men måske var det på tide, at jeg modificerede den opfattelse – for måske kunne det have reddet denne øl fra en bundkarakter, hvis restgæren ikke havde været til stede.

Betragt nærværende anmeldelse som en foreløbig anmeldelse. En dag vil jeg måske prøve denne øl igen, uden at ryste den.
1-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 20:53

1 Comment

Add a Comment
  1. Palle Hove Olesen

    Måske er de blevet bedre til at brygge den, fordi de 3 jeg har købt og drukket de seneste 3 uger smager fint, men jeg har heller ikke forstand på hvordan de skal smage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme