Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Innis & Gunn Rum Cask, Innis & Gunn

Den anden af to øl, jeg for noget tid siden fandt i Føtex, Storcenter Nord, fra skotske Innis & Gunn. Det interessante ved bryggeriets øl er, at de er lagret på fade, der ellers bruges til whisky og andre spirituoser. Det giver øllet en ganske særlig og unik karakter, der nok er original, men som i første omgang ikke nåede uanede højder i kvalitet.
Denne øl er lagret på romfade, og det fremgår af etiketten, at den er en af bryggeriets egne favoritter. Den ser også interessant ud. Farven er nærmest palisanderfarvet med rødgyldent skum, der bruser lystigt, og alligevel holder et stykke tid. Bouqueten er til gengæld svag, og rommen kan kun anes.
Til gengæld er fadsmagen meget markant, hvis ikke nærmest altoverskyggende i bryggets smag. Det er en nydelig blanding af whisky og sherry, hvorimod der ikke er meget rom præsent. Brygget giver også den indre varme, og det er bestemt også på grund af smagen, og ikke blot de 7,4% alkohol, som øllet holder.
Whisky-sherry-essensen mærkes tydeligst i eftersmagen som om luften omkring ganen nærmest har en hel anden sammensætning og karakter, og det har den vel egentlig også. Det er dog sjældent, at man mærker den fornemmelse, når man drikker øl, og den er slet ikke ulig fornemmelsen efter en relativt røget whisky.
Så måske er det alternativet til dem, der kan lide smagen af whisky, men ikke bryder sig om – eller måske endda ikke kan tåle stærk alkohol. Under alle omstændigheder er det en nyde-øl, der nok kun egner sig til et snævert udvalg af retter.
Men en udtalt nydelse, og et heldigere resultat er den under alle omstændigheder.
Vel mødt til næste anmeldelse, som er anmeldelse af øl nr. 200!

5-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 18:35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme