Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

India Pale Ale, Carlsberg (Humle-Hængeparti II)

2015-06-05 18.41.53IPA d. Kedeligste …

Jeg havde faktisk prøvet Irish Red Ale før den blev anmeldt, så overraskelsen over dens kvaliteter ramte ikke med fuld kraft til det lille grundlovsselskab.

Der var heller ikke nogen store overraskelser ved det efterfølgende bryg, der også var fra Carlsbergs småhipsterede ‘Brewmasters Collection’-serie. Især var det ikke overraskende, at brygget endnu engang var tilpasset de brede massers smagsløg, og derfor ikke helt – eller faktisk slet ikke – levede op til mine eller gæsternes forventninger om, hvordan en IPA skal smage.

Brygget er også et par tænder mere bleggult, end en IPA gerne skal være. De fleste pilsnere er mørkere, og skummet er ganske spinkelt, omend det da alligevel formår at trække nogle klæbrige tråde på kryds og tværs af glasset, så den visuelle oplevelse ikke fuldstændig udebliver. Duften – den udebliver til gengæld næsten. En antydning af humle er gemt godt mellem noget metallisk og syntetisk.

Smagen udebliver trods alt i lidt mindre grad. Der er lidt rå humle at komme efter (lidt, blev der sagt) Det smager måske lidt skarpere end Carlsbergs jævne industripilsner, men så heller ikke mere. Fylden udebliver og er erstattet med rigelige mængder tørstslukkende vand. I hvert fald udebliver spændingen efter at bryggeriet har bortødet risikoen ved at lave produkter, der smager af noget. Man skulle vel nødigt risikere, at nogle ikke kan lide den smag man måtte få frem.

Kort sagt er denne nok den kedeligste IPA, jeg har prøvet. Men langt fra den, der smager dårligst. Den smager bare ikke af nok.

Dermed er jeg færdig med Carlsbergs Brewmasters Collection-serie – i hvert fald med anmeldelserne. Som det fremgår af dem, er jeg ikke syndeligt imponeret, men hvis de fortsat kan fås 4 stk. til 25,-, så er det måske ikke det tåbeligste at købe ind, hvis man får gæster, og vil byde på noget der er lidt bed… – okay, lidt anderledes end det allermest almindelige standardsprøjt.

2-stjerner

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

1 Comment

Add a Comment
  1. Prøvede lig en af dem qua 50% rabat qua kiwi er gået på numsen. Nu udmærket bryg, men er ikke til den bitre side Jf IPA. Bemærker at de er brygget i Sverige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme