Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Hvede I.P.A., Indslev Bryggeri

Hvis læserne synes, at anmeldelserne hænger lidt løst i øjeblikket, er det ikke skudt helt forbi. Familien er undervejrs med store planer – måske … Vi ved det ikke, og hvad planerne går ud på, skal læserne nok erfare, når vi ved, om det bliver til noget. Indtil da må I holdes hen i åndeløs spænding. Planerne betyder imidlertid også, at jeg ikke har så god tid mellem anmeldelserne, som jeg ellers ville have. Jeg vil egentlig gerne igennem den nuværende beholdning før planerne bliver til noget, for når jeg ikke det, så må de tiloversblevende øl vente – måske meget længe.

Nu til dagens øl. I.P.A. er ikke en IPA. Det kan godt være, at navnet ligner, men bryggeriet har været ærlige nok til lige under navnet at vise, hvad forkortelsen i dette tilfælde står for – Indslev Pale Ale, og ikke India Pale Ale. Sidstnævnte forkortes som regel også uden punktummer.

India Pale Ale er brygget på byg, mens Indslev Pale Ale til dels er brygget på hvede. Indslev Bryggeri er som bekendt et hvedeølsbryggeri – det eneste rene hvedeølsbryggeri i Danmark. Af denne grund kan I.P.A. fra Indslev slet ikke være en IPA. Men nu videre til øllet …

Farven er lækkert mørkegul med luftigt og relativt hurtigt faldende, gyldent skum. Det har en syrligt sød og frisk duft af lime. Smagen er en spændende blanding af sødt og bittert. Aromaen er skarp som en nyslebet kniv, og nærmest skærer i tungen med sød hyldeblomst og tør, bitter humle. Som en let tåge fordamper en elegant bismag af roser sig i ganen, og giver det hele et fyldigt og pikant pift til sidst.

Eftersmagen er kraftigt sød af hyldeblomst, og det må siges at være overraskende. Selvom det faktisk ikke skulle passe, at man smager bittert til sidst, fordi de bittertsmagende smagsløg skulle sidde bagerst på tungen, oplever man alligevel oftest humlen i bismagen. Her er der mere hyldeblomst, mens bitterheden dog stadig kan spores ved gummerne.

Alt i alt en solid, sød og humlebitter oplevelse. Der er lidt af alt godt, og trods de tørre, humlebitre toner, er brygget alligevel vederkvægende og friskt. Øllet har en rigtig god kombination af ellers ret traditionelle smagsnuancer, og er bestemt et køb værd.

Nårh ja – øllet blev nydt til svinemørbradbøffer stegt i baconfedt. Alt bliver bare bedre med bacon!
4-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 10. juli 2016 — 23:35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme