Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Hva’ sker der!? (Kvicklys Ølfestivalg 2016 Epilog)

2016-05-24 18.32.01Forbrugerne har vi godt nok ikke været heldige med …

Resultatet af Kvicklys Ølfestivalg 2016 er offentliggjort. Jeg vil gerne benytte lejligheden til endnu engang at sige Kvickly tak for et godt og ikke mindst vigtigt arrangement.

Med arrangementet sætter Kvickly fokus på mikrobryg, kvalitetsbryg og specialbryg. Dvs. alt det øl, som små, passionerede bryggere pusler og nusler med, og for hvem masseproduktion, profitoptimering og øget salg ikke er det væsentligste, men derimod kvalitet og særegenhed. At Kvickly er et stort og bredt supermarked gør, at kendskabet til kvalitetsbryg når ud til en meget bredere kreds af forbrugere, end hvis specialøllene kun kunne fås i specialbutikkerne. Det er med arrangementer som dette, at Kvickly er med til at sikre, at smagfulde specialøl fortsat kan være et bedre alternativ til det tynde, industrielle metervaresprøjt fra de store masseproduktionsanstalter mange år fremover.

Kvickly lægger navn og hyldemeter til festivalen, der – som den kække (og måske lidt kiksede) stavefejl indikerer – også er en konkurrence, hvor forbrugerne i sidste ende ved afstemning bestemmer, hvilken øl, der i fremtiden skal være at finde i Kvicklys faste sortiment.

Og netop forbrugerne har vi godt nok ikke været heldige med …

Deltagerne har valgt Ørbæks Chokolade & Chili Stout som vinder. Jeg havde den på en delt sidsteplads (sammen med Svanekes uplacérbare cream ale) som den nednåede (det omvendte af at opnå) i kraft af sin med kopipapir sammenlignelige tyndhed og den helt fejlslagne tilsmagning med chokolade og chili, hvor den næsten ikke smagte af det første, alt for meget af det sidste og nærmest slet ikke af øl.

Men altså fair nok – folket og forbrugerne har talt. Og et modstræbende tillykke skal da også lyde herfra til Ørbæk for en i mine øjne aldeles ufortjent sejr – som Italiens ved Fodbold-VM i 2006.

En sejr er det dog ikke desto mindre, og den sædvanlige ærgelse efter alt for mange valg og afstemninger over, at folk bare ikke kan finde ud af at stemme rigtigt, har jeg jo efterhånden vænnet mig til.

I stedet er det jo en fin øvelse i at være enig med de mange forbrugere i at være uenig. Jeg vil vælge at rumme uenigheden, og glæde mig over mangfoldigheden af smagspræferencer og forskellige holdninger til, hvad det gode øl egentlig er. For det er jo i sidste ende et individuelt holdningsspørgsmål, og så er det jo i orden at være uen…

Åh glem det!

HVORFOR … HVORFOR VANDT RAASTED IKKE!?

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

1 Comment

Add a Comment
  1. Jørgen pølsemager

    Du siger at raasted skulle vinde ???. Jeg vil gerne have at Indslev burde vinde ?Og den der vandt ikke er den der skulle vinde , men din smag og min smag og alle de andre smags meninger er den vi kan bedst ha . Og Kvickly har ikke meget over skud på at lave Kvickly ølfestival men prøver at give deres bidrag til Danmarks øl verden og det er jo godt for folket og ikke så meget for øl tosser ?. Hilsen øl nyder og livsnyder Jørgen pølsemager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme