Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Holder Skovlyst os for nar?

Fig. 1: Identiske etikettekster på øllet fra hhv. Amager
og Helsingør. Fotocollage med billeder taget af
undertegnede (tv.) og Kenneth Nivø (th.)

Da jeg i forrige indlæg skrev “tilbage står spørgsmålet, om Skovlyst mon også har lavet en Nørrebro-juleøl, en Sydhavns-juleøl, eller en Tingbjerg-juleøl. Det står indtil videre hen i det uvisse” var det ment som en morsomhed. Det er det ikke mere, endda langt fra. Meget tyder på, at det faktisk er til at tude over.

Rent faktuelt viser det sig, at Skovlyst faktisk har lanceret en anden juleøl i Helsingør, under navnet “Jul i Helsingør”. Hvis man gransker etiketterne (fig. 1) vil man bemærke, at teksterne er identiske – på nær, at der på den ene står “på Amager” og på den anden “i Helsingør”. Spørgsmålet er så, om Helsingør-brygget overhovedet er et andet bryg, end det, der er hældt på Amager Juleøl-flaskerne.

Hvis Jul i Helsingør rent faktisk er en anden øl end Amager Juleøl, er alt selvfølgelig godt. Hvis det derimod skulle vise sig, at præcis det samme bryg hældes både på Jul i Helsingør og Amager Juleøl, så er vi i mine øjne på kanten af vildledende markedsføring.

Når der på etiketten ordret står: “Denne herlige jueløl er brygget i begrænset oplag og sælges kun i Kvickly varehusene på/i [stednavn]” må man med rette forvente, at det øl, der sælges i Helsingør er væsensforskelligt fra det, der sælges på Amager. Men hvis brygget er det samme, sælges det jo både på Amager og i Helsingør, og så holder Bryggeri Skovlysts marketingafdeling forbrugerne i både Helsingør og på Amager for nar.

Jeg har kontaktet Bryggeri Skovlyst på facebook, hvor jeg direkte har spurgt dem, om det er det samme produkt, de hælder på både Jul i Helsingør og Amager Juleøl. Skulle de mod forventning svare, og bekræfte, at det er det de gør, er sagen jo klar – svaret er nar. Hvis de nægter, eller som jeg forventer, undlader at svare, vil jeg iværksætte en blindsmagning, hvor Amager Juleøl, Jul i Helsingør og en tredje øl vil blive blindsmagt af mig, og i hvert fald én anden. Så får vi syn for sagn om, hvorvidt brygget er det samme, og Bryggeri Skovlyst vil ikke kunne gemme sig bag benægtelser eller tavshed.

Til slut en sidste bøn til læserne: Der må være flere Kvickly-supermarkeder rundt omkring i landet, der langer disse øl over disken. Hvis I derude opdager, at der står andre Skovlyst Juleøl, der prætenderer at være brygget specielt til egnen, så send et tip – gerne med billeddokumentation, på bloggens facebook-væg: https://www.facebook.com/KajsOlblog. På denne måde får vi dokumenteret den anløbne markedsførings omfang.

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme