Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Heineken, Heineken/Royal Unibrew (Det tynde øl fra Fakta XIII)

– Sodavand med humlesmag

I Danmark brygges Heineken af Royal Unibrew på licens fra Heineken-gruppen. Royal Unibrew har lanceret Heineken som deres smarte og specielle mærke for de unge. Mellem linjerne betyder det, at de kan tage henved tredobbelt pris (i Fakta kr. 13,-) for, hvad man i Heinekens hjemland Holland giver for den. Mit svar på spørgsmålet om, hvorvidt det er bryggeriet/distributørerne, der er uforskammede, eller kunderne, der er dumme, er helt klart, at det må være kunderne, der har en skrue løs, når man gider smide så mange penge efter en øl, der smager af så lidt.
En Heineken har en lys, tisgul farve, som det hurtigt sammenskvattende skum ikke hjælper synderligt på. Den dufter let og uengageret af humle, på en måde som om den forsøger ikke at vække for høje forventninger.
Det er nok også meget godt, for den smager af næsten ingenting. Der er ganske vist en svag, ukompliceret humlesmag, der gør, at brygget ikke er helt ulig øl. Det er en let, luftig og vandig humle, der samtidig gør øllet frisk, men også nærmest klinisk renset for karakter. De rigelige mængder brus, som overraskende nok ikke kommer af tilsat kulsyre (skal man tro emballagen), får samtidig brygget til at fornemmes som sodavand. Øllet er på ingen måde ubehageligt, indtil man næsten er færdig med det. Da får det en sprittet bismag, der gør eftersmagen, der indtil nu har glimret ved sit fravær, harsk.
Det er en øl, der er mindst lige så ligegyldig som Harboes discountpilsnere – men til fire-fem gange prisen. Om jeg fatter hvordan der kan være salg i det? Hvis dette tynde ølprodukt er målrettet det unge publikum, så har jeg vitterlig ikke megen tiltro til de kommende generationer, hvis dét fortsat bliver en rentabel forretning.
1-stjerne
Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

3 Comments

Add a Comment
  1. Jeg vil gerne blande mig lidt i dit sidste afsnit i historien om heineken. Vi er stort set enige men jeg syntes ikke du kan sammenligne den med en Harboe pilsner der smager direkte dårligt! Det gør en heineken jo ikke den smager bare ikke af noget.

  2. Nu sammenligner jeg jo egentlig heller ikke specifikt smagen, men kvaliteten af de to øl på et mere overordnet plan, og jeg konkluderer, at de er ca. lige ligegyldige.

    De kan godt være lige ligegyldige, selvom de ikke smager ens. Og jeg vil gerne give dig ret i, at Harboe smager grimmere end Heineken. Men det gør ikke en Harboe-øl mere eller mindre ligegyldig i mine øjne.

  3. Jeg er lidt imponeret over din ølsamling her på bloggen, jeg tror jeg vil bruge den som opslagsværk for eftertiden, og du vil helt sikkert høre mere fra mig senere. Her i huset er det både lillemor og jeg der elsker at smage sjove og gode øl. I aften delte vi først en Willemoes Julebryg og bagefter delte vi en juleøl fra Randers bryghus. Der var kæmpe forskel på de to men jeg er ikke så god til at sætte ord på smagen som du er.

    SKÅL i godt øl !!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme