Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Gul Påske, Svaneke Bryghus, Påskeøl 2012 III

Fik jeg fortalt, at jeg til Indslev Påske Hvede den anden dag spiste økologisk kylling med rodfrugter? Vel, det gjorde jeg altså, så dagen efter stod den traditionen tro på tortillas med resten af kyllingen, hjemmelavet salsa, creme fraiche og salat. Aldeles skønt!

Og til tortillas og andet sydeuropæisk eller sydamerikansk, krydret mad hører jo om ikke tyndt, så i hvert fald letdrikkeligt øl. Derfor satsede jeg på Gul Påske fra Svaneke Bryghus blandt de efterhånden mange påskebryg jeg har på lager. Jeg har som bekendt før været ude med riven efter Svaneke Bryghus, hvis øl jeg faktisk ikke mener længere kvalificerer sig til at være ordentlige mikrobryg – ja knap nok specialbryg, fordi de er gået Carlsberg, Royal Unibrew og alle de andre alt for store bryggerier i bedende med at producere øl, der kun støder smagsløgene hos dem, der gerne vil have noget øl, der rent faktisk smager af noget.
Nogle ting holder de dog fast i. Øllet er fortsat ufiltreret, men det kan kun lige anes på udseendet, der ellers kun lige er en enkelt til halvanden tone mørkere end regulært pilsnerøl, og kun en let tågethed afslører, at brygget er ufiltreret. Duften er meget svagt kornet, og derudover kun vandig. Skummet yder en mindre overraskelse idet det godt nok er kridhvidt, men ellers ganske holdbart og overraskende klæbende.
Og så formår den i smagen alligevel at være velgørende. Den giver en god mundfølelse, endskønt smagen ikke er så fremtrædende som man kunne have ønsket. Øllet er mestendels karamelagtigt sødt, mens der er noter af bitter humle i eftersmagen, der som det eneste er godkendt i substans, kraft og varighed.
Resten er en forudsigelig pilsner i den søde ende – måske med en kende mere aroma og karakter end gennemsnittet, og så heller ikke meget mere. Det er en for genkendelig omgang, der mangler sofisitikerethed og fantasi.
Til gengæld er den også letdrikkelig og frisk – perfekt til kylling og tortillas!3-stjerner
Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme