Kajs Ølblog

"Hvad øllet mangler i bitterhed har bloggeren til overflod"

Grilløl, Raasted

2014-07-19 17.25.37På sin vis passende …

Ja, så er sommeren vist over os, with a vengeance – eller *Mega Hard* som vi vist siger her i landet. Det er derfor højsæson for grillmad. Vi ejer ikke en grill, så det er ikke tilfældet i hippiehjemmet – vi klarer os med hjemmelavet økologisk pizza i stedet, bagt i konventionel el-ovn.

Så slipper man også for grillens bivirkninger – sod, kul, os og kulilte for bare at nævne et par stykker. Og man slipper også for at vove sig udenfor. Som om det ikke var rigeligt at bøffen blev grillet og branket. Risikoen for selv at blive grillet – og branket – og forkullet – er som bekendt overhængende ved ophold udendørs i disse dage, så vi holder os inden døre.

Det ser ud til, at Raasted har brygget en øl til lejligheden. De kalder den grilløl. En ufiltreret pale ale, krydret med amerikanske humletyper, så det er jo på papiret ganske lovende.

Ufiltreret ser brygget også ud. Lettåget orange med det ikke mindst cremede skum, man har oplevet. Toppen holder en nogenlunde konstant form, og det afbruser langsomt nedefra, så det ligesom synker langsomt i stedet for at falde oppefra og ned. Duften er letrøget – og det passer jo til temaet, eller … Hvis det skulle passe ordentligt, så skulle det jo egentlig dufte mere af røg. Men lidt har også ret – også lidt røg. Karakter og forventning skaber det i hvert fald uanset. En antydning af gran prikker også i næsevæggene, og trækker en spinkel, omend præsent streg til amerikanske IPA’er.

Smagsbilledet er til gengæld meget tilbagelænet. Det er en grilløl, og derfor også en sommerøl, der skal fungere, når lufttemperaturen som nu bliver sammenlignelig med wolframs smeltepunkt. Nå ja, man mærker da også her lidt røg, og krydrede noter af især gran, måske endda lidt rosmarin. Men det er pakket grundigt ind i en tæt dyne af vand, som om smagen endelig ikke må træde for meget frem.

Og således forbliver Raasteds Grilløl en småkedelig affære, hvis friskhed man da må indrømme en vis egnethed i smelteovnen eller i daglig tale ‘udendørsarealet’. Samtidig er den afdæmpede smag af amerikanske humleindtryk og det fremhævede indspark af postevand på sin vis også passende til de flamberede majskolber, de forkullede bøffer og de fastbrændte pølser. H2O tager altid den værste smag smag af slagger.

Velbekomme og god sommer.

2-en-halv-stjerne

Støt Kajs Ølblog/Hopswatch via Patreon!
Updated: 11. juli 2016 — 18:42

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kajs Ølblog © 2014 Frontier Theme